Κορωνοϊός: Στα 15 τα νέα κρούσματα, 2207 στο σύνολο – Τρεις θάνατοι σε 24 ώρες

Νέα αισιόδοξα στοιχεία για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας έδωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος ανακοίνωσε μόλις 15 νέα καταγεγραμμένα κρούσματα, με τα συνολικά να φτάνουν πλέον τα 2.207.

Τρεις θάνατοι σε 24 ώρες

Επίσης, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως κατέληξαν τρεις ασθενείς από επιπλοκές της νόσου, με το σύνολο των θυμάτων από την έναρξη της πανδημίας να ανέρχεται σε 105.

Επιπρόσθετα, 69 άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικές Θεραπείας, με μέσο όρο ηλικίας τα 68 έτη.

Δεκατρείς ασθενείς σε ΜΕΘ είναι γυναίκες και οι υπόλοιπο άνδρες. Το 82% εξ αυτών πάσχει από υποκείμενο νόσημα ή είναι 70 ετών και άνω.

Ταυτόχρονα, ο λοιμωξιολόγος ανακοίνωσε πως 33 άτομα εξήλθαν από Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

«Ευχαριστώ» σε εκκλησίες και πιστούς

Ο κ. Τσιόδρας επίσης ευχαρίστησε τους πιστούς και την εκκλησία που ακολουθούν πιστά τις απαγορεύσεις και τις συστάσεις της εκκλησίας.

Επιπροσθέτως, αναφερόμενος στο Πάσχα, είπε πως αυτές οι ημέρες έχουν έναν θρησκευτικό χαρακτήρα.

«Όταν πριν από 30 χρόνια σαν φοιτητής είχα επισκεφτεί το Άγιο Όρος για να δώ μια ακραία μορφή ζωής, μου είχαν μείνει τα λόγια ενός μοναχού “Η αρετή του ανθρώπου δεν είναι πλυμένα ρούχα που τα κρεμάς στο μπαλκόνι ειναι εσωτερικό βίωμα”», σημείωσε

Σε παγκόσμιο επίπεδο έως σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 2.109.000 κρούσματα του κορωνοϊού. Ταυτόχρονα, περισσότεροι από 526.000 άνθρωποι ενώ μολύνθηκαν από τον ιό, ανέρρωσαν και έγιναν καλά. Σε όλο τον κόσμο έχουν καταγραφεί παγκοσμίως 137.906 θάνατοι.

Στην Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τους περισσότερους θανάτους.

Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως μελέτες δείχνουν την σημαντική έλλειψη ανοσίας και την ανάγκη επαγρύπνισης τους επόμενους μήνες.

Χαρδαλιάς: Διπλασιάζεται το πρόστιμο σε 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση το Πάσχα

Δύο επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων το Πάσχα ανακοίνωσε κατά την σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Από τις 21:00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα διπλασιάζεται το πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση από 150 ευρώ σε 300 ευρώ. Επίσης θα συνεχίζεται κανονικά η αφαίρεση των πινακίδων.

Η μετακίνηση για την παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες, δηλαδή ο κωδικός Β4, θα ελέγχεται αυστηρότερα και σωρευτικά από τις αρμόδιες αρχές.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ακόμη ότι θα πρέπει αυστηρά να υπάρχουν έως δύο άτομα σε κάθε όχημα, ενώ σε περίπτωση παράβασης θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ και στον συνεπιβάτη του οχήματος.

Όπως εξήγησε ο Νίκος Χαρδαλιάς τα μέτρα λαμβάνονται για τους λίγους που με ανευθυνότητα δηλώνουν σε δημοσκοπήσεις ότι θα μετακινηθούν κανονικά το Πάσχα προκειμένου να γιορτάσουν. «Δεν θέλουν να αλλάξουν ούτε μία ημέρα τις συνήθειες τους λες και θα πάθουν κάτι. Επαναλαμβάνω την ημέρα του Πάσχα ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει και οι μετακινήσεις επιτρέπονται για πολύ συγκεκριμένους λόγους και δεν περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις σε σπίτια φίλων και συγγενών», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα ευχαρίστησε την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που τηρούν τις οδηγίες και τα μέτρα«. «Τους ευχαριστούμε, τους ευγνωμονούμε. Είμαστε υπερήφανοι για τον καθένα ξεχωριστά», σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς και αναφέρθηκε στα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης. «Είναι αυτοί οι 9 στους 10 συμπολίτες μας που δηλώνουν ότι θα παραμείνουν σπίτι μόνοι ή με όσους μένουν μαζί και σε λίγες ημέρες θα μπορούν να ισχυριστούν ότι η Ελλάδα νίκησε τον αόρατο εχθρό, που αποδεικνύουν τι σημαίνει ελληνικό φιλότιμο. Την ίδια στιγμή 1 στους 10 δηλώνει ότι δεν θα ακολουθήσει τις οδηγίες. Είναι ελάχιστοι αλλά είναι ικανοί να καταστρέψουν αυτό που έχουμε χτίσει», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας..

 

 

.