Με οδηγό τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ η μικρή άνοδος +0,26% του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Με μικρή άνοδο 0,26% στις 817,24 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, ανακτώντας τις απώλειες της Τετάρτης και διαφοροποιώντας την πορεία του σήμερα σε σχέση με τις ευρωπαϊκές αγορές. Ωστόσο η άνοδος αυτή έγινε με χαμηλές συναλλαγές που δεν ξεπέρασαν τα περίπου 55 εκατ. ευρώ.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια πριν το κλείσιμο κινούνταν με ήπιο πτωτικό ρυθμό (-0.56%), ακολουθώντας την πτώση της Wall Street την Τετάρτη αλλά και κατά το ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, που για δεύτερη ημέρα και οι τρεις βασικοί δείκτες ξεκίνησαν με αρνητικό πρόσημο.

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά δείχνει να έχει τη δυναμική για ανώτερες τιμές με την υπόθεση ότι η κατάσταση με την πανδημία δεν θα παραταθεί μετά την άνοιξη και με το δεδομένο ότι έχει βελτιωθεί ο ισολογισμός των τραπεζών και τα πιστωτικά ιδρύματα μπορούν πλέον να κινηθούν πιο επιθετικά στην ανάκτηση επισφαλειών με την εφαρμογή του νέου νόμου για ρυθμίσεις οφειλών.

Σήμερα ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε άνοδο 0,33%. Η μετοχή που ξεχώρισε σήμερα ήταν της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, που έκλεισε με άνοδο 5,90% στα 4,31 ευρώ. Η τιμή αυτή αποτελεί νέα μέγιστη τιμή των τελευταίων 52 εβδομάδων και υψηλότερη από τον Ιούλιο του 2019, που σημαίνει ότι η τάση είναι ανοδική.

Με άνοδο 1,46% έκλεισε η μετοχή της ΕΧΑΕ, που παραμένει κάτω από τα 4 ευρώ και τους τελευταίους μήνες υποαποδίδει. Aνοδικά +1.18% συνέχισε η μετοχή της Jumbo.

Αντίθετα με πτώση 1,99% έκλεισε η μετοχή του ΟΠΑΠ και της Motoroiil -1,52% και της ΕΛΛΑΚΤΩΡ -0,74%, όπου συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ των μετόχων.

Γενικότερα δεν υπήρξαν αξιοσημείωτες κινήσεις με εξαίρεση τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ και λόγω των χαμηλών συναλλαγών.