Με το δεξί ξεκίνησε η Wall Street την εβδομάδα με τράπεζες και τεχνολογία να συνεισφέρουν στην άνοδο

Η εβδομάδα ξεκίνησε δυναμικά για τη Wall Street κάτι που διαφάνηκε ήδη από τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής καθώς οι επενδυτές τρέφουν προσδοκίες για τη νέα συμφωνία σχετικά με τα δημοσιονομικά μέτρα οικονομικής στήριξης. Καύσιμο ανόδου αποτέλεσαν οι διάφορες εταιρικές συμφωνίες και η άνοδος των τραπεζικών μετοχών.

Ο Dow Jones έκλεισε 410 μονάδες υψηλότερα ή 1,51% στις 27.584,06 μονάδες. Ο S&P 500 που είναι πιο αντιπροσωπευτικός κέρδισε 1,61% και έκλεισε στις 3.351,60 μονάδες και Nasdaq ενισχύθηκε 1,87% στις 11.117,53 μονάδες.

Το καλό κλίμα οφείλεται στις δηλώσεις της προέδρου της Βουλής Νάνσυ Πελόσι την Κυριακή σχετικά με το ότι μια συμφωνία παραμένει στο τραπέζι. Η Πελόσι είπε επίσης ότι μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν πρόκειται να συζητήσουν το θέμα τη Δευτέρα.

Οι επενδυτές χαιρέτισαν επίσης μια πληθώρα εταιρικών ειδήσεων. Η Devon Energy και η WPX Energy ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε συγχώνευση στέλνοντας τις τιμές των μετοχών τους υψηλότερα 12,5% και 17,9%, αντίστοιχα. Η Caesars Entertainment υπέβαλε προσφορά για να αγοράσει την βρετανική William Hill με έδρα το Λονδίνο έναντι 2,9 δισεκατομμυρίων λιρών. Οι μετοχές της διαχειρίστριας εταιρείας καζίνο αυξήθηκαν 3,3%.

Οι μετοχές των μεγάλων τεχνολογικών ονομάτων επίσης αυξήθηκαν . Facebook και Amazon σημείωσαν άνοδο 0,8% και 2,5%, αντίστοιχα. Η Apple σημείωσε άνοδο 2,1%. Η Alphabet έκλεισε υψηλότερα 1,3% και η Microsoft κατά 0,7%.

Κέρδη 3,4% είχε και η μετοχή της Tesla.

Οι τραπεζικές μετοχές είχαν σημαντική συμμετοχή στα κέρδη της Δευτέρας καθώς όλες ξεπέρασαν σε απόδοση το 2%. Συγκεκριμένα κινήθηκαν ως εξής: JPMorgan Chase +2,87%, Bank of America +2,51%, Citigroup +3,14%, Goldman Sachs +2,11% και Morgan Stanley +2,80%.