Μεγάλο μποτιλιάρισμα στο κέντρο της Αθήνας: Μεγάλος Περίπατος και πορεία ΠΟΕΔΗΝ μπλόκαραν την κίνηση

Σε ημέρα ταλαιπωρίας εξελίσσεται η Τρίτη για τους οδηγούς στην Αθήνα καθώς η συγκέντρωση και πορεία των υγειονομικών από την πλατεία Μαβίλη στο υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους και οι ρυθμίσεις για τον Μεγάλο Περίπατο μπλόκαραν το ευρύτερο κέντρο της πρωτεύουσας. Επίσης ένα τροχαίο στο ύψος του Δέλτα Φαλήρου στην παραλιακή στο ρεύμα προς Γλυφάδα δημιούργησαν ένα ακόμα περιφερειακό πρόβλημα.

Στην πλατεία Μαβίλης συγκεντρώθηκαν μέλη πέντε ομοσπονδιών και σωματείων εργαζομένων στο πεδίο της δημόσιας υγεία οι οποίοι διεκδικούν αύξηση των κονδυλίων για το ΕΣΥ, μόνιμες προσλήψεις, ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

Λίγο πριν τις 8:45, μάλιστα, η τροχαία έκλεισε την κάθοδο της Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας), η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων), η ΠΟΜΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή), η ΠΟΣΕΥΠ – ΠΦΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας), όλα τα σωματεία των νοσοκομείων και η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά).

Ταλαι-περίπατος 

Την ίδια ώρα οι Αθηναίοι εξοργίζονται από το μποτιλιάρισμα του κέντρου, οι συγκοινωνιολόγοι δικαιώνονται για τις προβλέψεις τους, ο Δήμος Αθηναίων προσπαθεί να αμυνθεί από τις αντιδράσεις και να υπερασπιστεί το πιο φιλόδοξο σχέδιο για την πόλη.

Ύστερα από μόλις μία ημέρα εφαρμογής των δραστικών παρεμβάσεων, κυρίως στην Πανεπιστημίου, ο Μεγάλος Περίπατος ξεσηκώνει ακραίες αντιδράσεις και ονομάζεται «Μεγάλος Ταλαι-περίπατος». Με την Βασιλίσης Όλγας κλειστή και την Πανεπιστημίου μισή  το κέντρο της πρωτεύουσας είναι σχεδόν απροσπέλαστο το πρωί που ο κόσμος πάει στις δουλειές του.