Μόλις 49 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε το Σάββατο ότι καταγράφηκαν 49 νέες περιπτώσεις κορωνοϊού, που είναι ο μικρότερος σε 44 ημέρες και αποτελεί ένδειξη ότι αποδίδονται αυστηρότεροι κανόνες κοινωνικής απόστασης. Ο αριθμος των θανάτων ήταν 4.

Αξιωματούχοι υγείας επανέλαβαν τις εκκλήσεις προς τους ανθρώπους να αποφύγουν να επισκεφθούν τις πατρίδες τους και να συναντηθούν με συγγενείς κατά τη διάρκεια των διακοπών στο Chuseok, ανησυχώντας ότι οι διακοπές, οι οποίες διαρκούν από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση των κρουσμάτων.

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι θα εντείνει τους περιορισμούς κατά τη διάρκεια των διακοπών. Οι κανόνες περιλαμβάνουν το κλείσιμο νυχτερινών κέντρων και μπαρ στην περιοχή της Σεούλ και τη διατήρηση τουλάχιστον ενός μέτρου μεταξύ τραπεζιών σε εστιατόρια και καφετέριες με περισσότερες από 20 θέσεις.

Την Πέμπτη, ο  Οργανισμός Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κορέας ανέφερε 61 νέα κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων 49 τοπικών περιπτώσεων, κυρίως στη Σεούλ.

Στο σύνολο της χώρας τα κρούσματα έχουν ανέλθει σε 23.516 και οι θάνατοι σε 399.