Ναρκοπέδιο για υποψήφιους επενδυτές η Ελλάδα, έρχεται σύγκρουση Μακρόν – Βερολίνου και οι εμίρηδες που διέσωσαν τον Ερντογάν

Ναρκοπέδιο για υποψήφιους επενδυτές εξακολουθεί να παραμένει η Ελλάδα.

Εκτός από το Συμβούλιο Επικρατείας στο οποίο κρίνονται μετά από πολύχρονες διαδικασίες οι τύχες πολλών εμβληματικών επενδύσεων, προβληματικές είναι και οι εγκρίσεις από τις Περιφέρειες, οι οποίες έχουν αποκτήσει αρμοδιότητες αλλά δεν έχουν το κατάλληλο προσωπικό και την τεχνογνωσία που απαιτείται για την έγκριση των επενδυτικών προγραμμάτων.

Αν δεν ξεπεράσουν αυτά τα εμπόδια, οι επενδύσεις θα συνεχίσουν να αποτελούν εικονική πραγματικότητα.

**********

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να ταυτιστεί με τον νέο Γαλλοϊταλικό άξονα που αμφισβητεί ευθέως την γερμανική κυριαρχία στην Ευρώπη.

Το ίδιο αναμένεται να κάνουν και οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Πάντως η σύγκρουση του Βερολίνου με τους Μακρόν και Ντράγκι αναμένεται να είναι μετωπική τους επόμενους μήνες.

**********

Η πρώτη απόφαση που θα πάρει η νέα συμμαχική κυβέρνηση της Γερμανίας αφορά στη νομιμοποίηση της χρήσης της ψυχαγωγικής κάνναβης.

Όπως αντιλαμβάνεστε ο Παπανδρέου που έριξε πρώτος και πριν από πολλά χρόνια αυτή την ιδέα… δικαιώνεται, έστω και στη Γερμανία.

**********

Οι εμίρηδες έδωσαν δέκα δισεκατομμύρια ευρώ και διέσωσαν προσωρινά την τουρκική οικονομία.

Η εξέλιξη αυτή προβληματίζει την κυβέρνηση, η οποία έχει αναπτύξει σχέσεις με τα εμιράτα αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμικρή επένδυση από τους εμίρηδες.