Νέα ναυαρχίδα Maybach 600 στα SUV από τη Mercedes Benz

Αν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες είδαν τα τελευταία δύο χρόνια τις πωλήσεις του να υποχωρούν και οι πολυτελές μάρκες να υπέστησαν σημαντικές απώλειες στον όγκο των πωλήσεων τους, η γερμανική Daimler αποφάσισε να αναπτύξει ένα νέο μοντέλο SUV, 4.000 κυβικών, το οποίο διακρίνεται για την πολυτέλεια, την άνεση και τα συστήματα ψυχαγωγίας. Πρόκειται για τη Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC, με κινητήρας V8 4.0 και ισχύ 550 ίππων. Φέρει το σύστημα EQ Boost 48 Volt, συνδεδεμένο με μια ενσωματωμένη γεννήτρια εκκίνησης, η οποία μπορεί να προσθέσει μέχρι και 21 ίππους για σύντομες χρονικές περιόδους. Το Maybach GLS μπορεί να επιταχύνει από 0 έως 100 χλμ./ώρα σε 4,9΄΄και να φτάσει την τελική ταχύτητα των 250 χλμ./ώρα.
Αν και η Mercedes δεν αποκάλυψε την τιμή η νέα ναυαρχίδα των SUV εκτιμάται να κοστίσει περίπου 200.000 δολάρια, σύμφωνα με το Αutomotive News Europe. Η Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC θα κυκλοφορήσει στην αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2020.
Η ανάρτηση AIRMATIC, που περιλαμβάνεται στο πλήρως αναβαθμισμένο σύστημα E-ACTIVE BODY CONTROL διατηρεί την ευστάθεια του μεγάλου οχήματος. Η πρόσβαση και η έξοδος στο αυτοκίνητο είναι εύκολη. Όταν ανοίγουν οι πόρτες το όχημα χαμηλώνει ελαφρά και μια φωτιζόμενη πλατφόρμα από ανοδιωμένο αλουμίνιο αναδύεται γρήγορα και στην αντίστοιχη πλευρά του οχήματος. Το 2012, η ​​Daimler σταμάτησε τη παραγωγή των λιμουζινών της Maybach γιατί μειώθηκαν οι πωλήσεις κυρίως λόγω του υψηλού κόστους (380.000 δολάρια). Τα μοντέλα της Maybach, προτιμήθηκαν από επιχειρηματίες, αστέρια της ραπ και βασιλείς, αναμεσά τους ο Ρώσος Αμπράμοβιτς, ο μουσικός Jay-Z και ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος της Ισπανίας.