Νευρικότητα με πτωτικό ξεκίνημα για τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια

Πτωτική είναι η πορεία των δεικτών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά το ξεκίνημα των συναλλαγών μετά από δύο ημέρες σημαντικές ανόδου, καθώς το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών δεν είναι ακόμα καθαρό και οι δύο υποψήφιοι μάχονται πολιτεία με πολιτεία για τη νίκη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει πτώση 0,17% αν και στο άνοιγμα ήταν μεγαλύτερη έως 1,2% ενώ ο γερμανικός DAX υποχωρεί 0,84%, ο βρετανικός FTSE 0,18% και ο γαλλικός CAC 0,06%.

Τα futures στον δείκτη S&P 500 της Νέας Υόρκης σημείωσαν πτώση 0,6% ύστερα από έντονες διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ αυτά στον Nasdaq ενισχύθηκαν κατά 1,0%.

Οι μετοχές των τραπεζών, των εταιριών πετρελαίου και αερίου και των μεταλλευτικών εταιριών κατέγραψαν πτώση άνω του 3%. Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών σημείωσαν πτώση 2,7%.

Στην Αθήνα το ελληνικό Χρηματιστήριο ξεκίνησε με μικρές διακυμάνσεις πάνω και κάτω από το χθεσινό κλείσιμο. Μετά από μισή ώρα συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης είχε ανεπαίσθητη μεταβολή +0,05% στις 584,79 μονάδες.