Ο Solomon της Goldman Sachs βάζει πάγο στα IPO εταιρειών αν δεν έχουν γυναίκες στα Δ.Σ.

O CEO της Goldman Sachs, David Solomon δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε από το Νταβός στο αμερικανικό δίκτυο CNBC πως θα βάλει πάγο στην εισαγωγή εταιρειών στα Χρηματιστήρια (IPO) αν οι εταιρείες δεν έχουν στο διοικητικό τους συμβούλιο κάτι διαφορετικό, με έμφαση σε μέλη γένους θηλυκού.

«Από την 1η Ιουλίου στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, δεν πρόκειται να πάρουμε κάνουμε καμία αρχική δημόσια προσφορά εκτός αν υπάρχει τουλάχιστον ένας διαφορετικός υποψήφιος για το διοικητικό συμβούλιο, με έμφαση στις γυναίκες», δήλωσε ο Solomon.
Το 2021, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε δύο διαφορετικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου, δήλωσε ο Solomon στη συνέντευξη. Και εξήγησε ότι η αξία των εταιρειών όταν έχουν γυναίκες στο τιμόνι είναι μεγαλύτερη από αυτές που τις διοικούν άνδρες.

Κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, «η απόδοση των δημόσιων εγγραφών όπου υπήρξε μια γυναίκα στο διοικητικό συμβούλιο στις ΗΠΑ είναι σημαντικά καλύτερη από την απόδοση των δημόσιων εγγραφών όπου δεν υπάρχει γυναίκα στο διοικητικό συμβούλιο», ανέφερε.
Ο Solomon επίσης δήλωσε ότι η Goldman θα μπορούσε να συνεργαστεί με  πελάτες της για να προτείνουν υποψηφία μέλη γυναίκες στα συμβούλια των εταιρειών.
«Μπορούμε να χάσουμε κάποια δουλειά», παραδέχτηκε, αλλά «μακροπρόθεσμα πιστεύω ότι είναι η καλύτερη συμβουλή για τις εταιρείες που θέλουν να αυξήσουν τις αποδόσεις για τους μετόχους τους.» Η Goldman Sachs έχει τέσσερις γυναίκες στο διοικητικό της συμβούλιο.

Για να σχολιάσουμε την άποψη του Solomon η αλήθεια είναι ότι πράγματι θα χάσει πελάτες αφού ο ανταγωνισμός δεν θα κάνει διάκριση στο φύλο των μελών των ανθρώπων που διοικούν επιχειρήσεις. Όμως και αυτή η άποψη διατυπώνεται υπό την αντίληψη ότι έτσι θα βελτιωθούν οι αποδόσεις για τους μετόχους, συνεπώς δεν ξέρουμε κατά πόσο τον ενδιαφέρει το φύλο, αλλά οι αποδόσεις.