Ο Τραμπ υπέγραψε και το νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας και απέτρεψε το δημοσιονομικό «κλείσιμο» της κυβέρνησης

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αποχωρεί από το αξίωμά του στις 20 Ιανουαρίου, αφού έχασε τις εκλογές του Νοεμβρίου από τον εκλεγμένο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, πήρε πίσω την απειλή του να μπλοκάρει το νομοσχέδιο για την νέα οικονομική βοήθεια 900 δισ. δολαρίων, το οποίο εγκρίθηκε από το Κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα, και το υπέγραψε δεχόμενος έντονη πίεση από μέλη του Κογκρέσου που ανήκουν τόσο στους Δημοκρατικούς όσο και στους Ρεπουμπλικάνους.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος υπέγραψε επίσης το σχέδιο νόμου για τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους, που αποτρέπει την αναστολή λειτουργίας τομέων του ομοσπονδιακού κράτους, του επιλεγόμενου shutdown.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, ο οποίος έκανε γκολφ την Κυριακή ζήτησε από το Κογκρέσο να αλλάξει το νομοσχέδιο για να αυξήσει το μέγεθος της άμεσης οικονομικής βοήθειας προς τους αμερικανούς σε 2.000 δολάρια 600 δολάρια ενώ μείωσε κάποιες άλλες δαπάνες.

Δεν ήταν αμέσως σαφές γιατί ο Τραμπ, ο οποίος αρνήθηκε να παραδεχθεί την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν άλλαξε γνώμη σχετικά με το πακέτο της οικονομικής βοήθειας.

Τα επιδόματα ανεργίας που καταβλήθηκαν σε περίπου 14 εκατομμύρια άτομα σταμάτησαν να δίνονται από το περασμένο το Σάββατο. Τώρα θα επανεκκινήσουν που ο Τραμπ υπέγραψε το νομοσχέδιο.