ΟΤΕ: Έγκριση της Κομισιόν για πώληση της Telekom Romania

Την έγκρισή για την πώληση του ποσοστού 54% που κατέχει ο ΟΤΕ στην Telekom Romania έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ελληνική εισηγμένη εταιρεία.

Ωστόσο όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι Βρυξέλλες έθεσαν έναν όρο για να τελεσφορήσει η συμφωνία και συγκεκριμένα η Telekom Romania να πουλήσει το ποσοστό 30% που έχει υπό την ιδιοκτησία της στην Telekom Romania Mobile Communications, εταιρεία της οποίας το υπόλοιπο 70% κατέχει ο ΟΤΕ και προτίθεται να αποκτήσει και το υπόλοιπο 30%.

Όπως επισημαίνει η ελληνική εταιρεία, το τίμημα που θα λάβει από τη συμφωνία αυτή, μετά το κόστος απόκτησης του 30% της TKRM, τα έξοδα συναλλαγής και τις απαιτούμενες προσαρμογές, θα διανεμηθεί στους μετόχους του ΟΤΕ με τη μορφή έκτακτου μερίσματος και επαναγοράς ιδίων μετοχών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος Α.Ε. (“ΟΤΕ” ή “Εταιρεία”), ανακοινώνει ότι στις 28 Ιουλίου 2021 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EΕ) ενέκρινε, υπό έναν όρο, τη συμφωνία που ανακοινώθηκε την 9η Νοεμβρίου 2020, μεταξύ OTE και Orange Romania για την πώληση του ποσοστού (54%) που κατέχει ο ΟΤΕ στην Telekom Romania Communications S.A. (“TKR”) (εφεξής η “Έγκριση”).

Ειδικότερα, η Έγκριση θέτει ως όρο την πώληση του ποσοστού 30% που κατέχει η ΤΚR στην Telekom Romania Mobile Communications S.A. (TKRM). Ο ΟΤΕ κατέχει το υπόλοιπο 70%.

Ο ΟΤΕ προτίθεται να αποκτήσει από την TKR, το 30% στην TKRM υπό την αίρεση λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων.

Σε συνέχεια της Έγκρισης, η πώληση του 54% της TKR στην Orange Romania αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των προσεχών μηνών, αφού εκπληρωθεί ο όρος που έθεσε η ΕΕ και πληρωθούν οι υπόλοιπες προϋποθέσεις. Το καθαρό ποσό που θα λάβει ο ΟΤΕ από την εν λόγω συναλλαγή, μετά το κόστος απόκτησης του 30% της TKRM, τα έξοδα συναλλαγής και τις απαιτούμενες προσαρμογές, θα διανεμηθεί στους μετόχους του ΟΤΕ με τη μορφή έκτακτου μερίσματος και επαναγοράς ιδίων μετοχών».