Ωθηση στο Χρηματιστήριο έδωσε η απόφαση του ΣτΕ για το Ελληνικό: Στα ύψη Lamda Development και ΓΕΚ-Τέρνα

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την απόρριψη της προσφυγής της Hard Rock, έδωσε ώθηση σε ορισμένες μετοχές και συνολικά στο ελληνικό Χρηματιστήριο με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να αλλάξει πρόσημο από αρνητικό σε θετικό. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ανοίγει το δρόμο για να μπουν οι «μπολντόζες» στο έργο της Lamda Development και για να πάρει την άδεια του καζίνο – εκτός απροόπτου –  η κοινοπραξία τωn Mohegan-ΓΕΚ Τέρνα.

Έτσι, οι μετοχές των εταιρειών που εμπλέκονται στο έργο σημειώνουν μεγάλα κέρδη: Lamda Development (+9%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+7,02%), της Aegean Airlines (+3,49%). Να σημειωθεί πως η Aegean Airlines είναι μέτοχος της Lamda Development. Αποτέλεσμα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών να σημειώνει άνοδο 0,5% στις 603 μονάδες ενώ είχε υποχωρήσει κάτω από τις 600 στη διάρκεια της ημέρας.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,47%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,19%.

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (-3,55%), της Τιτάν (-1,77%), της Motor Oil (-1,44%) και του ΟΤΕ (-1,44%) και των ΕΛΠΕ (-1,10%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Ακίνητης Περιουσίας (+7,12%) και των Κατασκευών (+2,40%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (-2,86%) και των Πρώτων Υλών (-2,43%).