Παραιτήθηκε από κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Χρ. Ταραντίλης

Την παραίτησή του από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου γνωστοποίησε με επιστολή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Χρήστος Ταραντίλης, επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους. Ο κ. Ταραντίλης είχε διοριστεί σε αυτή τη θέση στον τελευταίο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στις 4 Ιανουαρίου 2021, διαδεχόμενος τον Στέλιο Πέτσα. Με άλλα λόγια θήτευσε στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου λιγότερο από δύο μήνες.

Η παραίτησή του κατά πάσα πθανότητα σχετίζεται με την υπόθεση Λιγνάδη και ότι τον άφησαν να εκτεθεί ο Πρωθυπουργός και κυρίως ο Άκης Σκέρτσος. Ο τελευταίος δήλωσε αποκάλυψε προσφάτως (22/2/2021) ότι η παραίτηση Λιγνάδη είχε ζητηθεί από τις 6 Φεβρουαρίου 2021 όταν δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα 2020mag.gr η συνέντευξη στην οποία ο Νίκος Σ. κατήγγειλε το βιασμό του από «γνωστό σκηνοθέτη του θεάτρου», φωτογραφίζοντας το Δημήτρη Λιγνάδη. Αντίθετα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης είχε δηλώσει στις 15/2 πως: «Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους και η κυβέρνηση αποδέχθηκε την παραίτησή του».

Χρέη Κυβερνητικού Εκπροσώπου θα εκπληρώνει η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Η επιστολή Τραντίλη:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,Θέλω να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για τη μεγάλη τιμή να με ορίσετε Υφυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Οικογενειακοί λόγοι που προέκυψαν έκτοτε δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να ασκώ αυτά τα καθήκοντα.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από τα βουλευτικά έδρανα θα συνεχίσω να είμαι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειάς μας για μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη χώρα, τιμώντας πάντοτε την εμπιστοσύνη που μου δείξατε.

Με τιμή,
Χρήστος Ταραντίλης»