Παραμένει σε πτώση τον Αύγουστο η αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη

Οι ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην Ευρώπη μειώθηκαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όχι βέβαια με τον ρυθμό που υποχώρησαν τους προηγούμενους μήνες, δείχνοντας όμως μια αργή ανάκαμψη στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, που επλήγη σοβαρά από την κρίση που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού.

Τον Ιούλιο οι νέες ταξινομήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν 3,7% σε ετήσια βάση σε 1.281.740 οχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Βρετανία και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ), σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Οι πωλήσεις μειώθηκαν 17,6% τον Αύγουστο σε 884.394 οχήματα, όταν όλες οι χώρες της περιοχής, εκτός από την Κύπρο, σημείωσαν απώλειες σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Οι ταξινομήσεις στη Γερμανία και τη Γαλλία μειώθηκαν κατακόρυφα.

Αυτές οι εξελίξεις ακολουθούν τη μείωση των πωλήσεων 24,1% τον Ιούνιο και 56,8% τον Μάιο.

Οι πωλήσεις του Volkswagen Group μειώθηκαν 24,2% τον Αύγουστο ενώ της Renault και PSA Group υποχώρησαν 22,8% και 19% αντίστοιχα.

Η BMW σημείωσε αύξηση 6,3% στις ταξινομήσεις ενώ οι πωλήσεις της Daimler μειώθηκαν 17,4%.

Τους πρώτους οκτώ μήνες του 2020, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά περίπου ένα τρίτο, καθώς το lockdown ανάγκασε τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να κλείσουν εκθέσεις σε όλη την Ευρώπη.