Παραιτήθηκε ο CEO του TikTok, Kevin Mayer

Ο διευθύνων σύμβουλος της TikTok, Kevin Mayer, αποχώρησε από την εταιρεία μόλις τρεις μήνες από την ένταξή του σε αυτή – και λίγες μέρες μετά την μήνυση που το TikTok έκανε κατά της κυβέρνησης του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ λόγω της απόφασης που πήρε για απαγόρευση της δραστηριότητας της εταιρείας στη χώρα.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η θέση του Kevin Mayer θα καλυφθεί προσωρινά από τη γενική διευθύντρια των ΗΠΑ, την Vanessa Pappas, που έχει ελληνικό όνομα. Η Pappas έγινε μέλος του TikTok τον Ιανουάριο του 2019 ως γενική διευθύντρια στις ΗΠΑ. Ήταν προηγουμένως επικεφαλής του Creative Insights στο YouTube της Google, σύμφωνα με το προφίλ της στο LinkedIn.

Ο Mayer ήταν ανώτερο στέλεχος της Walt Disney Co πριν ενταχθεί στο TikTok την 1η Ιουνίου 2020. Διορίστηκε επίσης ως επικεφαλής λειτουργικών υπηρεσιών της ByteDance, μητρικής εταιρείας του TikTok.

Ο Mayer έστειλε επιστολή προς τους υπαλλήλους της εταιρείας ενημερώνοντας για την αποχώρησή του.

Η ByteDance βρίσκεται σε συνομιλίες με διάφορες εταιρείες – συμπεριλαμβανομένων των Microsoft Corp και Oracle Corp για την πώληση των δραστηριοτήτων της TikTok στη Βόρεια Αμερική, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, η αξία των οποίων υπολογίζεται μεταξύ 25 και 30 δισ. δολαρίων

Η εταιρεία επίσης αντιμετωπίζει εμπόδια στη  Ινδία όπου η εφαρμογή του TikTok ήταν μία από τις 59 κινεζικές εφαρμογές που απαγορεύτηκαν από την ινδική κυβέρνηση τον Ιούνιο μετά από την κόντρα μεταξύ Ινδίας και Κίνας.