Πάτησε γκάζι η Apple και οδήγησε σε μεγάλα κέρδη τη Wall Street

Οι τιμές των μετοχών στη Wall Street πάτησαν γκάζι τη Δευτέρα με τους τίτλους των εταιρειών τεχνολογίας να υπεραποδίδουν περιμένοντας καλά νέα από τις διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας.

Ο δείκτης Dow Jones αυξήθηκε 250,62 μονάδες ή 0,88%, κλείνοντας στις 28.837,52 μονάδες. Ο δείκτης S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,64% και έκλεισε στις 3.534,22 μονάδες και έφθασε μόλις 1% χαμηλότερα από το ρεκόρ που έκανε στις 2 Σεπτεμβρίου.

Ο Nasdaq υπεραπέδωσε με άνοδο 2,56% στις 11.876,26. Ήταν η καλύτερη μέρα του Nasdaq από τις 9 Σεπτεμβρίου, όταν σημείωσε ράλι 2,7%.

Η μετοχή της Apple έκανε άλμα ανόδου 6,35% και έκλεισε στα 124,42 δολάρια με τους επενδυτές να αδημονούν να παρουσιάσει η εταιρεία το πρώτο της iPhone 5G την Τρίτη. Η ιστορία δείχνει ότι οι μετοχές της Apple ξεπερνούν συνήθως σε απόδοση την ευρύτερη αγορά μετά την κυκλοφορία ενός iPhone.

Μεγάλα κέρδη είχαν επίσης η Facebook και η Amazon που σημείωσαν άνοδο 4,3% και 4,8%, αντίστοιχα. H Alphabet ενισχύθηκε 3,58% και η Microsoft 2,6%.

Η άνοδος της Apple πρόσθεσε 128 δισ. δολάρια στην χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας.

Η αγορά ποντάρει σε μία δυναμική ανάπτυξης της οικονομίας και σε καλά κέρδη των εταιρειών ενόψει των εταιρικών ανακοινώσεων τριμήνου και υποτιμά τους κινδύνους τόσο ως προς τις πιθανές αλλαγές της φορολογίας όσο και ως προς την πορεία του κορωνοϊού. Επίσης ποντάρει στο ότι τελικά θα υπάρξει κάποιου είδους συμφωνία πριν τις εκλογές για το νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας.

Πάντως, το ράλι της Δευτέρας ήρθε σε μία στιγμή κατά την οποία περιορίζονταν οι πιθανότητες να  ψηφιστεί το πακέτο τόνωσης της οικονομίας πριν τις εκλογές αφού η νομοθετική εξουσία απέρριψε την Κυριακή πρόταση του 1,8 τρισ. δολαρίων του Λευκού Οίκου. Σε μία προσπάθεια να διασωθεί το πακέτο ο  υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin και ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Mark Meadows ζήτησαν ξεχωριστή ψηφοφορία για το Πρόγραμμα Προστασίας του Μισθού από το Κογκρέσο.

Οι επενδυτές προετοιμάζονται επίσης για την περίοδο κερδών του τρίτου τριμήνου. Αρκετές μεγάλες τράπεζες και αεροπορικές εταιρείες αναμένεται να αναφέρουν τα ανακοινώσουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των JPMorgan Chase και Delta Air Lines την Τρίτη.