Πατούλης για κορωνοϊό: Να κλείσουν τώρα όλα τα σχολεία

Το κλείσιμο όλων των σχολείων ανά την επικράτεια εισηγήθηκε στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ο Γιώργος Πατουλης.

Ακόμα 21 κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαίωσε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. Έτσι, στο σύνολο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα έφτασαν τα 31.

Η πρόταση αυτή, έγινε από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη με την έτερη ιδιότητά του, αυτή δηλαδή του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, το διοικητικό συμβούλιο του οποίου συνεδρίασε χθες αργά το μεσημέρι προκειμένου να αξιολογήσει τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊου και την υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων, μετά μάλιστα και την αύξηση των βεβαιωμένων κρουσμάτων.

Στο σύνολο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα έφτασαν τα 31

Ακόμα 21 κρούσματα κοροναϊού επιβεβαίωσε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. Έτσι, στο σύνολο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα έφτασαν τα 31.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Τσιόδρας, έχουν ιχνηλατηθεί πάνω από 400 επαφές του 67χρονου και είναι σε εξέλιξη ο εργαστηριακός έλεγχος. Από τους 24 ανθρώπους που ελέγχθησαν, 21 βρέθηκαν θετικοί στο νέο κορωνοϊό.

«Είναι καλά στην υγεία τους. Στο Ρίο νοσηλεύονται τρεις, ένας εκ των οποίων σοβαρά. Έξι άτομα νοσηλεύονται με ελαφρά συμπτώματα και οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό» είπε χαρακτηριστικά.

Το κλείσιμο όλων των σχολείων ανά την επικράτεια εισηγήθηκε στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατουλης.