Πλωτά ξενοδοχεία και χώρους ψευδαισθήσεων αναπτύσσει η Dolphin Capital

Σε πολυτελή πλωτά ξενοδοχεία και σε μουσεία-χώρους «ψευδαισθήσεων» (Museum of Illusions, Virtuality), ανοίγεται η εταιρεία η Dolphin Capital παράλληλα με την υλοποίηση δύο επενδυτικών σχεδίων το ένα στην Τζιά (One & Only στην Κέα και Kilada Hills Golf Resort) και ίσως ένα ακόμα. Όλα τα υπόλοιπα ακίνητα της DCI είτε θα αναπτυχθούν μέσω κοινοπραξιών (εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον) είτε θα πουληθούν.
Αυτό ανακοίνωσε χθές σε συνάντηση με δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της Dolphin Capital Partners (DCP) Μίλτος Καμπουρίδης. Το επενδυτικό σχέδιο θα υλοποιηθεί μέσω κοινοπραξίας της DCP με κορυφαίο όμιλο ξενοδοχείων πολυτελείας. Όπως εξήγησε ο Μ. Καμπουρίδης θα πρόκειται για πλωτά ξενοδοχεία πολυτελείας που θα φέρουν το όνομα του ξενοδοχειακού ομίλου και «θα είναι ό,τι πολυτελέστερο υπάρχει αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια αγορά».
Το πρώτο πλοίο έχει, ήδη, αγοραστεί και μετασκευάζεται σε πλωτό ξενοδοχείο με στόχο να είναι σε θέση να ξεκινήσει κρουαζιέρες το 2021. Η επένδυση θα κυμανθεί μεταξύ 50 και 100 εκατ. ευρώ. Το πρώτο πλωτό ξενοδοχείο πολυτελείας της κοινοπραξίας θα δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα, ενώ σχεδιάζεται να ακολουθήσουν και άλλα σε επιλεγμένες αγορές σε όλο τον κόσμο.
Το όνομα του ξενοδοχειακού ομίλου που θα πάρει το πλωτό ξενοδοχείο δεν ανακοινώθηκε αλλά ως επικρατέστερες φέρονται οι αλυσίδες «Aman» και «One & Only» με τις οποίες συνεργάζεται ήδη η DCP.
Δείγμα για το σχέδιο μπορεί να θεωρηθεί η κίνηση της DCP να αποκτήσει ένα παραδοσιακό καΐκι μήκους 22,5 μέτρων το οποίο μετασκευάζεται προκειμένου το 2020 να αξιοποιηθεί ως «πλωτή σουίτα» του πολυτελούς συγκροτήματος Amanzoe (Πόρτο Χέλι).
To Amanzoe λειτούργησε το 2012 και ήταν το πρώτο επενδυτικό σχέδιο της DCP που πήρε σάρκα και οστά στην Ελλάδα. Για την υλοποίησή του απαιτήθηκαν επενδύσεις ύψους 160 εκατ. ευρώ. Η μονάδα αναπτύσσεται σε έκταση 1.000 στρεμμάτων, διαθέτει 42 σουίτες και 9 βίλες (κατασκευάζονται 3 επιπλέον), το έχουν επισκεφθεί μέχρι σήμερα 80.000 άτομα οι οποίοι πλήρωσαν κατά μέσο όρο 2.500 ευρώ ανά δωμάτιο για κάθε μέρα παραμονής. Υπενθυμίζεται πως η μονάδα ανήκει σε κοινοπρακτικό σχήμα της Dolphin Capital και της Grivalia Hospitality ενώ τη διαχείριση έχει η DCP.
Ο όμιλος απέκτησε τα δικαιώματα ενός concept χώρου βιωματικής ψυχαγωγίας που ξεκίνησε από την Κροατία μετεξέλιξε σε επενδυτική πλατφόρμα με την επωνυμία «Enthoosia». Η πλατφόρμα δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο του 2018 και έχει στην ιδιοκτησία της 2 «Museum of Illusions» (Μουσείο Ψευδαισθήσεων): έναν στην Αθήνα κι ένα στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Σάκης Τανιμανίδης και ο Μίλτος Καμπουρίδης, ιδρυτές του ομίλου Enthoosia στο Museum of Illusions της Κωνσταντινούπολης.

Τα δύο πρώτα μουσεία της Enthoosia τα επισκέφτηκαν περισσότεροι από 200.000 επισκέπτες στους πρώτους 12 μήνες λειτουργίας του ενώ το αντίστοιχο της Κων/πολης επισκέφθηκαν 100.000 άτομα στους τέσσερις μήνες που λειτουργεί. Το χαμηλό κόστος του project (απαιτείται χώρος 400-600 τ.μ) και η άμεση απόδοση σε έσοδα (χρειάζεται περί τους 3 μήνες για να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει) οδήγησαν την DCP στην απόφαση να διατηρήσει τον έλεγχο της ιδιοκτησίας και της διαχείρισης των Museum of Illusions προκειμένου να εισπράττει το «ζεστό» χρήμα των εισιτηρίων εισόδου.
Επιπλέον 5 Museum of Illusions κατασκευάζονται αυτή την περίοδο σε Μαδρίτη, Θεσ/νίκη, Νέο Δελχί, Πόρτο και Ορλάντο ενώ 13 βρίσκονται σε φάση μελέτης. Τα 5 υπό κατασκευή και 13 υπό μελέτη μουσεία σχεδιάζεται να λειτουργήσουν εντός του 2020. Στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργήσει 50 Museum of Illusions σε όλο τον κόσμο.
Από κοινού ιδιοκτήτες της Enthoosia είναι η Dolphin Capital και ο (γνωστός ως  αρουσιαστής των τηλεοπτικών παιχνιδιών Survivor) Σάκης Τανιμανίδης. Εκτός των μουσείων ψευδαισθήσεων η DCP αναπτύσσει δίκτυο χώρων βιωματικής ψυχαγωγίας με τη χρήση συστημάτων εικονικής πραγματικότητας. Το πρώτο Virtuality λειτουργεί, ήδη, στο The Mall Athens.