Πτώση στη Wall Street (εκτός Nasdaq) άλλα εκκίνηση για άνοδο την Παρασκευή λόγω εντυπωσιακών αποτελεσμάτων από τις Big Tech

Οι δύο από τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες των αμερικανικών χρηματιστηρίων, ο Dow Jones και ο S&P 500 έκλεισαν χαμηλότερα την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές έγιναν μάρτυρες της μεγαλύτερης πτώσης του ΑΕΠ των ΗΠΑ. Οι απώλειες ήταν ελεγχόμενες μετά την άνοδο του Nasdaq λόγω ανακοινώσεων υψηλότερων των αναμενόμενων κερδών από τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.

Ο Dow Jones υποχώρησε 225,92 μονάδες ή 0,8% και έκλεισε στις 26.313,65. Ο S&P 500 έπεσε 0,4% στις 3.246,22 μονάδες ενώ ο Nasdaq παρουσίασε αύξηση 0,4% και έκλεισε στις 10.587,81 εν αναμονή των ανακοινώσεων εταιρικών κερδών μετά το επίσημο κλείσιμο του χρηματιστηρίου.

Τα οικονομικά στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ έδειξαν ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν μειώθηκε κατά 32,9% το δεύτερο τρίμηνο. Ο αριθμός ήταν κοντά στις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που περίμεναν μείωση 34,7%. Επίσης, ο αριθμός των αιτημάτων για επιδόματα ανεργίας διαμορφώθηκε σε 1,434 εκατομμύρια, περίπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Ωστόσο, τα συνεχή αιτήματα ή εκείνοι που επαναλαμβάνουν το αίτημα για τουλάχιστον δύο εβδομάδες ανήλθαν συνολικά σε 17,018 εκατομμύρια, από περίπου 16 εκατομμύρια την προηγούμενη εβδομάδα, κάτι που προκαλεί ανησυχία.

Τα στοιχεία της Πέμπτης οδήγησαν την απόδοση 10ετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου στη χαμηλότερη τιμή 0,54%, ασκώντας πίεση στις τιμές των τραπεζικών μετοχών. Οι μετοχές των JPMorgan Chase, η Goldman Sachs και η Bank of America κατέγραψαν απώλειες τουλάχιστον 1,5%. Η Citigroup έπεσε 3,1%.

Σε ότι αφορά το νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι δεν έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο, οπότε οι επενδυτές περιμένουν με αγωνία τη συμφωνία .

Οι τιμές των μετοχών των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών της Apple, Amazon, Alphabet και Facebook, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν 5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε κεφαλαιοποίηση της αγοράς σημείωσαν άνοδο αλλά ανακοίνωσαν αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της κανονικής διάρκειας της συνεδρίασης.

Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς και οι αναλυτές αναμένουν άνοδο των τιμών των μετοχών τους την Παρασκευή, τελευταία ημέρα του Ιουλίου. Η τιμή των μετοχών της Facebook μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης σημείωσε άνοδο περισσότερο από 7% καθώς ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε αύξηση εσόδων 11%. Η εταιρεία εξέδωσε επίσης ισχυρότερη από την αναμενόμενη καθοδήγηση πωλήσεων για το τρέχον τρίμηνο. Η Amazon, επίσης κατέγραψε άνοδο 5,3% μετά την κανονική διάρκεια της συνεδρίασης καθώς η εταιρεία είδε τις πωλήσεις της να ανεβαίνουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Η Apple επίσης ανακοίνωσε έκρηξη πωλήσεων 11% και split μετοχής 4 νέες στη μία παλιά

Η Alphabet, μητρική εταιρεία της Google δημοσίευσε επίσης καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα, οδηγώντας την τιμή της μετοχής λίγο υψηλότερα 0,4%, μετά το κλείσιμο της κανονικής διάρκειας της συνεδρίασης. Η απόδοση της μετοχής σε σχέση με τις άλλες μεγάλες εταιρείες του τεχνολογικού τομέα ήταν μικρότερη, καθώς τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας (τα έσοδα του Google Cloud ήταν επίσης χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών).

Με αυτά τα κέρδη, οι τέσσερις μετοχές αναμένεται να προσθέσουν περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια στη συνολική κεφαλαιοποίηση τους ξεπερνώντας τα 5 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Amazon: Eπιδόσεις από άλλο πλανήτη έκαναν τον Bezos να δηλώνει «πιο περήφανος και ευγνώμων στους υπαλλήλους μας σε όλο τον κόσμο»