Πτωτικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω Apple και κορονοϊού

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς η προειδοποίηση για τα κέρδη από την εταιρία κατασκευής των iPhone, την Apple, προκάλεσε τριγμούς στον τεχνολογικό κλάδο, τονίζοντας τον αντίκτυπο από την επιδημία του κοροναϊού στην παγκόσμια ζήτηση και προσφορά.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,8% στις 10:03 ώρα Ελλάδας, έχοντας κλείσει σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ χθες αφού η Κίνα ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας για να αντισταθμιστεί ο οικονομικός αντίκτυπος από τον ιό.

Η μετοχή της Apple στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση άνω του 6%, ενώ αυτές των STMicroelectronics και Dialog Semiconductor, που προμηθεύουν εξαρτήματα στην Apple, σημείωσαν πτώση 4% και 4,9%, αντίστοιχα.

Ο γερμανικός χρηματιστηριακός δείκτης, που περιλαμβάνει πολλές εταιρίες τεχνολογίας, σημείωσε βουτιά 0,9% ενώ ο ευρωπαϊκός δείκτης των μετοχών τεχνολογίας σημείωσε πτώση 1,5%.

Χαμηλότερα και το Χρηματιστήριο της Αθήνας 

Πτώση 0,57% σημειώνει ο Γενικός Δείκτης στις 12.00 λόγω των πιέσεων σε αρκετές μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης και κυρίως στις τραπεζικές με τον κλαδικό δείκτη να χάνει 1,8%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι τίτλοι των Eurobank -2,35%, της Εθνικής Τράπεζας -1,74%, της Alpha Bank -1,45% και της Πειραιώς -1,04%.
Αντίθετα σημαντική άνοδο 2,14% σημειώνει η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος μετά την ανακοίνωση για αύξηση των κερδών 28% το 2019.