Σαρλ Μισέλ για τουρκική προκλητικότητα: Ακόμα είμαστε στις επιλογές…

Το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου συζητήθηκε στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη Κορυφής, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο Σαρλ Μισέλ εξέφρασε τη στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα και την Κύπρο αναφορικά με την τουρκική παραβατικότητα και τόνισε ότι «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι», δηλαδή ακόμα η ΕΕ δεν έχει αποφασίσει τι θα πράξει!

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπογράμμισε:

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό το θέμα και οι σχέσεις μας με την Τουρκία τέθηκαν από διαφορετικά κράτη-μέλη. Εκφράσαμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στην Ελλάδα και την Κύπρο και επιβεβαιώσαμε εκ νέου τα προηγούμενα συμπεράσματά μας για τις παράνομες δραστηριότητες όσον αφορά στις γεωτρήσεις. Συμφωνήσαμε να επανέλθουμε το Σεπτέμβριο. Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι.»

O αυστριακός καγκελάριος Sebastian Kurz σε ανάρτησή του στο τουίτερ εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του σε Ελλάδα και Κύπρο, υπογραμμίζοντας ότι περιμένει πλήρη ανάλυση του θέματος στην επόμενη σύνοδο στο τέλος Σεπτεμβρίου, επαναλαμβάνοντας αυτό που είπε ο Σαρλ Μισέλ ότι «όλες οι επιλογές θα είναι στο τραπέζι».

Αναστασιάδης: «Η ΕΕ να είναι παρούσα όποτε παραβιάζεται το Διεθνές Δίκαιο και όχι κατ’ επιλογήν»