Σχεδόν 9 στους 10 εργαζόμενοι της Cisco προτιμούν να έχουν δικαίωμα επιλογής εργασίας από το σπίτι ή το γραφείο

Σχεδόν 9 στους 10 εργαζόμενους θα ήθελαν να έχουν τη δυνατότητα επιλογής εάν θα εργαστούν από το σπίτι ή το γραφείο ακόμα και όταν οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αρθούν. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας της αμερικανικής εταιρείας τεχνολογίας Cisco Systems, η οποία πραγματοποιήθηκε σε 10.000 άτομα σε 12 αγορές στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Ρωσία.

Η έρευνα δείχνει πως η πανδημία αλλάζει τον τρόπο αντιμετώπισης της εργασίας από το σπίτι, εστιάζοντας στα πλεονεκτήματα της εξ΄αποστάεως εργασίας.

Παρόλο που μόνο το 5% των ερωτηθέντων εργαζόταν από το σπίτι πριν την πανδημία, τώρα το 87% των εργαζομένων προτιμά να επιλέξει μεταξύ γραφείου και απομακρυσμένης εργασίας.

Ο Αντιπρόεδρος της Cisco, Gordon Thomson δήλωσε ότι οι εταιρείες θα πρέπει να τροποποιήσουν τον τρόπο λειτουργίας τους για να βοηθήσουν στην ικανοποίηση των νέων απαιτήσεων των εργαζομένων, οι οποίοι έδωσαν προτεραιότητα στην αποτελεσματική επικοινωνία και στη συνεργασία ώστε η δουλειά να συνεχίζεται απρόσκοπτα και αποτελεσματικά.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης πως η τεχνολογία θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εργαζομένων και των δεδομένων τους είναι ασφαλή στο εργασιακό τους περιβάλλον, είτε αυτό είναι στο σπίτι είτε στο γραφείο. Και προχώρησε ένα βήμα περισσότερο σημειώνοντας ότι αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει για παράδειγμα, αισθητήρες που παρακολουθούν τη θέρμανση και το φωτισμό σε ένα σταθμό εργασίας στο σπίτι ή να ελέγχει την κοινωνική απόσταση και αν οι άνθρωποι φορούν μάσκες στο γραφείο.