Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πέντε κοινότητες στην Κορινθία – Νέα πύρινα μέτωπα σε Ηλεία και Μέθανα

Συνεχίζουν τη μάχη με τις φλόγες για τρίτη ημέρα οι πυροσβέστες στις Κεχριές Κορινθίας, με το πρώτο ανεπίσημο απολογισμό να κάνει λόγο για χιλιάδες στρέμματα καμμένου δάσους. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο παρά μόνο διάσπαρτες εστίες, με τις δυνάμεις της Π.Υ. να προσπαθούν να ελέγξουν τις συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Την ίδια ώρα, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, κήρυξε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας τις κοινότητες: Ξυλοκερίζης, Σοφικού, Αθικίων, Γαλατακίου και Αγίου Ιωάννη του δήμου Κορινθίων, της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για έξι μήνες.

Στη κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν αυτή την ώρα 385 πυροσβέστες με 84 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, έξι ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα συντονιστικό, ένα ελικόπτερο του στρατού, τρία αεροσκάφη, υδροφόρες δήμων και ιδιωτών και εθελοντές δασοπυροσβέστες.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση -πλησίον της οδού Μάνου Λοΐζου- στην Κερατέα. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και δύο ελικόπτερα.

Δασική πυρκαγιά ξέσπασε και στο Γραμματικό Ηλείας, όπου κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ συναγερμός έχει σημάνει για φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στα Μέθανα Τροιζηνίας. Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο, Σάββατο, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Αττική και την Εύβοια.