Σταμάτησαν τις πτήσεις τους από και προς Κίνα Delta, Vietnam Airlines, Jetstar Pacific και Lot

Η μία μετά την άλλη αεροπορικές εταιρείες ανακοινώνουν ότι σταματούν προσωρινά τις πτήσεις από και προς την Κίνα, λόγω της επιδημίας του κοροναϊού στη χώρα αυτή.

Η εταιρεία Delta Air Lines έκανε γνωστό σήμερα ότι διακόπτει προσωρινά τα δρομολόγιά της από τις ΗΠΑ προς την Κίνα, μέχρι και τις 30 Απριλίου, μετά και τη νέα ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με αφορμή την επιδημία. Στις αρχές της εβδομάδας η Delta είχε αποφασίσει να περικόψει τις πτήσεις της στις μισές και να πραγματοποιεί μόνο 21 εβδομαδιαίως. Η τελευταία πτήση της από τις ΗΠΑ προς την Κίνα θα γίνει την Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου και δύο ημέρες αργότερα θα πραγματοποιηθεί η τελευταία από την Κίνα προς τις ΗΠΑ.

Από την επόμενη εβδομάδα θα σταματήσουν επίσης και οι πτήσεις της Vietnam Airlines από και προς την Κίνα. Θα διακοπούν επίσης όλες οι πτήσεις από το Ανόι προς το Χονγκ Κονγκ ενώ θα μειωθούν από τις 10 στις 7 εβδομαδιαίως οι πτήσεις από τη Χο Τσι Μινχ Σίτι στο Χονγκ Κονγκ.

Η Jetstar Pacific Airlines, που ανήκει εν μέρει στη Vietnam Airlines, θα σταματήσει από την επόμενη Πέμπτη τις πτήσεις προς το Χονγκ Κονγκ και το Γκουανγκτσόου. Χθες το Βιετνάμ έκανε γνωστό ότι σταματά να εκδίδει βίζες για Κινέζους τουρίστες, μετά τον εντοπισμό τριών κρουσμάτων του κοροναϊού στη χώρα.

Επίσης η πολωνική εταιρεία LOT γνωστοποίησε σήμερα ότι θα στείλει στο Πεκίνο ένα αεροσκάφος για να μεταφέρει όσους Πολωνούς και Ευρωπαίους πολίτες επιθυμούν να φύγουν από την Κίνα. Η LOT έχει ανακοινώσει ότι θα σταματήσει όλες τις πτήσεις της προς την Κίνα τουλάχιστον μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου, όμως θα ανταποκριθεί στα αιτήματα της πολωνικής κυβέρνησης, εφόσον υπάρξει ανάγκη να απομακρυνθούν και άλλοι πολίτες από τις πληγείσες περιοχές. Ο υφυπουργός Υγείας Βάλντεμαρ Κράσκα είπε ότι 31 Πολωνοί βρίσκονται στην πόλη Ουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας.

Τέλος, το Ιράν διέκοψε όλες τις πτήσεις από και προς την Κίνα, μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο Tasnim, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Η κρατική ιρανική τηλεόραση ανέφερε πως δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου στο Ιράν.