«Στάση» για τους μετοχές των ΗΠΑ – Μικρή άνοδος για Dow, στα ίδια ο S&P 500

Οι τιμές των μετοχών στις ΗΠΑ την Παρασκευή έκλεισαν χωρίς ουσιαστική μεταβολή με τον δείκτη S&P 500 να αποτυγχάνει για άλλη μια φορά να ξεπεράσει τα ρεκόρ του Φεβρουαρίου.

Ο S&P 500 έκλεισε μα οριακή απώλεια 0,02% στις 3.372,85 μονάδες ενώ ο υποχώρησε 0,21% στις 11.019,3 μονάδες. Ο Dow Jones κέρδισε 34,3 πόντους ή 0,12% και έκλεισε στις 27.931,02 μονάδες.

Οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών (Big Tech) δέχθηκαν πίεση προς το τέλος της ημέρας, με τις μετοχές της Amazon και της Alphabet να υποχωρούν 0,41% και 0,79% αντίστοιχα

Οι μετοχές που επηρεάζονται από το άνοιγμα της οικονομίας αντιστάθμισαν μέρος των απωλειών. Η United Airlines, η Delta και η Southwest σημείωσαν άνοδο 0,5%. Οι Carnival Corp και Norwegian Cruise Line αυξήθηκαν 1,6% και 2,6%, αντίστοιχα. Οι μετοχές της Nordstrom σημείωσαν άνοδο άνω του 2%.

Σε εβδομαδιαία βάση ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,64% για τρίτη συνεχή εβδομάδα. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 1,8% ενώ o Nasdaq κινήθηκε με μικρή άνοδο μικότερη από 0,1.

Το S&P 500 ήταν επίσης μόλις 0,6% κάτω από το υψηλό ρεκόρ της ημέρας. Ο ευρύτερος δείκτης αγοράς διαπραγματεύτηκε πάνω από το ρεκόρ του κλείνοντας πολλές φορές αυτήν την εβδομάδα, αλλά έχει υπολείψει του ορόσημου.

Τα στοιχεία των λιανικών πωλήσεων αναμειγνύονται, οι ερεθιστικές συζητήσεις επικεντρώνονται

Οι λιανικές πωλήσεις για τον Ιούλιο αυξήθηκαν 1,2%, ανέφερε το Υπουργείο Εμπορίου, αλλά ήταν κάτω από την πρόβλεψη του 2,3%. Εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, ωστόσο, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 1,9%, ξεπερνώντας την αντίστοιχη πρόβλεψη του 1,2%.

Στην Ουάσινγκτον, οι νομοθέτες φαίνεται να μην μπορούν να προχωρήσουν το πακέτο οικονομικής βοήθειας. Η πρόεδρος της Βουλής Νάνσυ Πελόσι δήλωσε ότι δεν θα ξαναρχίσει συνομιλίες με τους Ρεπουμπλικάνους για το θέμα μέχρι να αυξήσουν την προσφορά βοήθειας κατά 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Larry Kudlow είπε επίσης στο «Squawk on the Street» του CNBC ότι η κυβέρνηση και οι Δημοκρατικοί βρίσκονται σε αδιέξοδο.