Στο 11,8% αύξησε η Berkshire του Μπάφετ τη συμμετοχή της στη Bank of America

Η Berkshire Hathaway Inc του Warren Buffett ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αγόρασε επιπλέον μετοχές της Bank of America Corp. αξίας 522 εκατ. δολαρίων, ενισχύοντας το ήδη μεγάλο μερίδιο στη δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα σε όρους ενεργητικού.

Η Berkshire αγόρασε περίπου 21,2 εκατομμύρια μετοχές της Bank of America από τις 28 έως τις 30 Ιουλίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Μετά από αυτές τις αγορές, η Berkshire κατέχει συνολικά 1,02 δισεκατομμύρια μετοχές στην Bank of America, συμμετοχή που αντιπροσωπεύει περίπου το 11,8% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η Berkshire έχει ξοδέψει περισσότερα από 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε 71,5 εκατομμύρια μετοχές της Bank of America από τις 20 Ιουλίου, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων αγορών, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιούνται.

Η Berkshire άρχισε να αγοράζει μετοχές της BOFA από το 2011 μια εποχή που πολλοί επενδυτές ανησυχούσαν για τις κεφαλαιακές ανάγκες της τράπεζας, όταν απέκτησε 5 δισεκατομμύρια δολάρια προνομιούχων μετοχών και δικαιώματα (warrants) για να αγοράσει 700 εκατομμύρια κοινές μετοχές.

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, η Bank of America ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση της Berkshire μετά την Apple Inc.

Η Berkshire συνεχίζει να έχει σημαντική ρευστότητα η οποία ήταν 137,2 δισ. δολάρια στο τέλος του α΄τριμήνου του 2020.