Στο 23,33% η συμμετοχή της Invesco Finance στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ μετά την άσκηση του δικαιώματος αγοράς

Το εταιρικό σχήμα Invesco Finance SA των εφοπλιστών Γιάννη Καϋμενάκη και Δημήτρη Μπάκου άσκησε το δικαίωμα αγοράς του 18,3346% των μετοχών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ με αποτέλεσμα η συνολική συμμετοχή τους να ανέρχεται σε 23,3% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου, όπως διαρρέεται. Το 18,3346% ανήκε στην Pemaonaro Limited, των Αναστασίου και Δημήτρη Καλλιτσάντση, το οποίο είχε ενεχυριαστεί από τους αδελφούς Καλλιτσάντση για να λάβουν χρηματοδότηση από τη Farallon.

Το σχήμα των εφοπλιστών θα πάει στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στις 27 Ιανουαρίου 2021  πλέον ως ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας. Να σημειωθεί πως οι εφοπλιστές ζήτησαν παράταση 20 ημερών στην έκτακτη γενική συνέλευση που είχε προγραμματιστεί στις 7 Ιανουαρίου προκειμένου να ασκήσουν το δικαίωμα αγοράς των παραπάνω μετοχών.

Άρα, η τελική μάχη θα δοθεί στις 27 Ιανουαρίου.

Ο άλλος διεκδικητής της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η ολλανδική Reggerbogh Invest, η οποία είχε ζητήσει την έκτακτη γενική συνέλευση  ελέγχει άμεσα το 14,17% του μετοχικού κεφαλαίου του κατασκευαστικού ομίλου και διαθέτει το δικαίωμα προαίρεσης αγοράς του 12,5% που ανήκει στον Λεωνίδα Μπόμπολα και που μπορεί να ασκηθεί έως τον Μάρτιο του 2021. Με αυτό το ποσοστό και με άλλο μικρότερα ποσοστά από άλλους μετόχους, οι Ολλανδοί φέρονται να ελέγχουν ποσοστό καταστατικής μειοψηφίας 34%.

Προς το παρόν είναι άγνωστο εάν θα μπουν σε μία μάχη πλειοδοσίας στην περίπτωση που οι εφοπλιστές διατυπώσουν δημόσια πρόταση για την αγορά και του δικού τους ποσοστού.