Συμφωνία ΕΤΑΔ-FULGOR για την πώληση ακινήτου στο Δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων

Συμφωνία για την αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, επιτεύχθηκε μεταξύ της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε και της εταιρείας FULGOR A.E. Ελληνική Βιομηχανία Καλωδίων. H ΕΤΑΔ Α.Ε ανακοινώνει την υπογραφή του συμβολαίου με την εταιρεία FULGOR A.E. για την πώληση ακινήτου στο Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων,.

Πρόκειται για ακίνητο που συνορεύει με την υφιστάμενη λειτουργούσα βιομηχανική μονάδα της FULGOR Α.Ε. και αποσκοπεί στην επέκταση της παραγωγής, πωλήσεών της στο εξωτερικό, και αύξησης των θέσεων απασχόλησης στην περιοχή. Ήδη, η αγοράστρια εταιρεία έχει ανακοινώσει πρόγραμμα προσλήψεων μετά την απόκτηση του ακινήτου.
Η ΕΤΑΔ Α.Ε. ολοκλήρωσε παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημική κρίση το προηγούμενο διάστημα – όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την αμοιβαίως επωφελή συμφωνία μεταβίβασης του ακινήτου.

Η FULGOR είχε για πρώτη φορά εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για το ακίνητο από το 2012. Οι πρώτες συζητήσεις δεν είχαν ευτυχή κατάληξη, το ενδιαφέρον ανανεώθηκε το 2018 αλλά και πάλι δεν υπήρξε ανταπόκριση από πλευράς Ελληνικού Δημοσίου.

Η νέα διοίκηση της ΕΤΑΔ Α.Ε. κατάφερε την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την επίτευξη της συμφωνίας μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Η ΕΤΑΔ Α.Ε., ως η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης και αξιοποίησης της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, θα συνεχίσει να καταβάλει προσπάθειες για τη βέλτιστη και αποτελεσματική αξιοποίηση της προς όφελος των επενδύσεων και των Ελλήνων φορολογουμένων.