Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους του «Euroferry Olympia»

Συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των 10 αγνοουμένων του πλοίου «Euroferry Olympia», στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά εν πλω τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ωστόσο, δυστυχώς κάθε ώρα που περνά μειώνονται και οι πιθανότητες να εντοπιστούν επιζώντες.

Χθες το πρωί οι ελπίδες αναπτερώθηκαν με τον εντοπισμό του 21χρονου επιβάτη από την Λευκορωσία. Ο 21χρονος που απεγκλωβίστηκε βρέθηκε καλά στην υγεία του στην πρύμνη του πλοίου και μεταφέρθηκε στην Κέρκυρα με σκάφος. Ο ίδιος φέρεται ότι ανέβηκε μόνος του στο κατάστρωμα και από εκεί τα συνεργεία τον κατέβασαν.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα έγινε γνωστό ότι οι διασώστες ανέσυραν τη σορό 58χρονου Έλληνα οδηγού από το γκαράζ 2. Η σορός του άνδρα εντοπίστηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ σε καμπίνα φορτηγού.

Το πλοίο έχει ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο, στα βόρεια της Κέρκυρας. «Το πλοίο είναι σε σημείο που όταν η φωτιά θα έρθει σε πλήρη έλεγχο, το πλοίο θα μπορεί να πάει με ασφάλεια στην στεριά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πυραγός Γιώργος Μήτσης, επικεφαλής της 5ης ΕΜΑΚ, στελέχη της οποίας επιχειρούν στο φλεγόμενο πλοίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση εντοπισμού των αγνοουμένων καθώς και η κατάσβεση της πυρκαγιάς, ειδικά συνεργεία θα προβούν σε απάντληση όλων των πετρελαϊκών ποσοτήτων από το πλοίο για να αποτραπεί ο κίνδυνος θαλάσσιας ρύπανσης.