Συνέλαβαν τον «τοξοβόλο του Συντάγματος» και μία συνεργό της Πόλας Ρούπα

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η Αντιτρομοκρατική σε επιχείρηση που έγινε χθες το μεσημέρι στην οδό Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή.

Οι συλληφθέντες είναι ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» και άλλες δύο γυναίκες ηλικίας 26 και 28 ετών, η μία εκ των οποίων είναι η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, συνεργάτιδα της Πόλας Ρούπα που είχε φυλακιστεί κατηγορούμενη για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα». Ωστόσο, μετά τη λήξη του 18μήνου είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους τους οποίους και παραβίασε καθώς έπαψε να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Ο πατέρας της ήταν αυτός που στις 20 Ιουνίου του 2019 είχε δηλώσει την εξαφάνισή της.

Ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» είναι ο Γιάννης Μιχαηλίδης, ο οποίος είχε αποδράσει τον Ιούνιο του 2019 από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας.

Ο Μιχαηλίδης είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ το 2015 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Οι τρεις συλληφθέντες επέβαιναν σε αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και στην κατοχή τους έχει βρεθεί και οπλισμός και συγκεκριμένα ένα καλάσνικοφ, ένα ούζι και δύο πιστόλια.