Τέρνα Ενεργειακή: Επιστροφή κεφαλαίου και στόχος η αντλησιοταμίευση

Eπιστροφή κεφαλαίου 17 σεντς ανά μετοχή στους μετόχους ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Τέρνα Ενεργειακή, που έγινε το πρωί της Τετάρτης 18/12/2019. Η διοίκηση πρόσθεσε πως για σύνολο του 2019 θα υπάρξει επιστροφή κεφαλαίου τουλάχιστον ίση με την περσινή.
Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Γιώργος Περιστέρης σχολιάζοντας το νέο επιχειρησιακό πλάνο της ΔΕΗ και την πρόθεση της εταιρείας να προχωρήσει σε συνεργασίες με άλλες εταιρείες στον τομέα των ΑΠΕ και των υδροηλεκτρικών τόνισε ότι εδώ και πολλά χρόνια η Τέρνα Ενεργειακή έχει κάνει προτάσεις σε διαδοχικές διοικήσεις της ΔΕΗ για διάφορα επενδυτικά σχέδια. Συνέχισε λέγοντας πως οι διοικήσεις της ΔΕΗ διαχρονικά ήταν θετικές, χωρίς ωστόσο να γίνει κάποια υλοποίηση. Ισως, η νέα διοίκηση επισπεύσει κάποιες κοινές συνεργασίες.
Ο Γιώργος Περιστέρης έκανε ειδική αναφορά στην προώθηση της τεχνολογίας της αντλησιοταμίευσης, λέγοντας ότι είναι σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο η πιο αποδοτική και ώριμη τεχνολογία αποθήκευσης προσθέτοντας ότι υπάρχει αναφορά στο ΕΣΕΚ (Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα), αλλά και ότι θα πρέπει να προχωρήσει το πλαίσιο για την υλοποίηση των επενδύσεων στην τεχνολογία.