Θ. Πλεύρης: «Ίσως να μην καταργηθεί η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους»

«Ενδεχομένως και να μην καταργηθεί η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους, γιατί είναι ένα ήπιο μέτρο. Η μάσκα θα παραμείνει τον Μάιο και από εκεί και πέρα θα αποφασίσουμε παρακολουθώντας την επιδημιολογική κατάσταση» δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός είχε ανακοινώσει στις αρχές Απριλίου πως από την 1η Ιουνίου οι μάσκες δεν θα είναι υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους, πλην ορισμένων εξαιρέσεων, ωστόσο αυτές οι εξαιρέσεις δεν είχαν διευκρινιστεί.

Πληροφορίες ανέφεραν πως η επιτροπή των ειδικών θα έθετε σήμερα επί τάπητος το ζήτημα της χρήσης των μασκών σε εσωτερικούς χώρους και θα συζητούσε τις τελευταίες λεπτομέρειες της άρσης σε δύο φάσεις των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας, ορισμένα μέτρα -όπως η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης- παύουν να ισχύουν.

Την ίδια ώρα, αναφορικά με το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης εμβολιασμού για όλο τον πληθυσμό από τον Σεπτέμβριο, ο κ. Πλεύρης απάντησε πως πρόκειται για ένα αμιγώς επιστημονικό θέμα για το οποίο θα απαντήσει το ECDC, ενώ επανέλαβε ότι ο στόχος είναι ένα ετήσιο μονοδοσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. «Ωστόσο, εάν δεν παρασκευαστεί εγκαίρως από τις εταιρείες, ενδέχεται να χρειαστεί μια ενισχυτική δόση» επεσήμανε ο υπουργός.