Θεσσαλονίκη: Οι ξενοδόχοι βάζουν λουκέτο μόνοι τους στα ξενοδοχεία

Οι λίγοι τουρίστες που είχαν μείνει στη Θεσσαλονίκη, κυρίως από το Ισραήλ, έφυγαν εσπευσμένα προκειμένου να προλάβουν να επιστρέψουν, μέσω Αθήνας, στη χώρα τους, μένοντας τα ξενοδοχεία έρημα, αφού οι αρχές έκλεισαν όλη την πόλη, αλλά δεν σκέφτηκαν ότι τα ξενοδοχεία θα μείνουν χωρίς πελάτες και δεν τα συμπεριέλαβαν στην απόφαση περί αναστολής λειτουργίας με κυβερνητική εντολή.

«Στη λύση του προσωρινού “λουκέτου” θα καταλήξουν τα περισσότερα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης καθώς η απόφαση για lockdown μέχρι τις 17 Νοεμβρίου και η απαγόρευση των μετακινήσεων εντός και εκτός νομού, καθιστά αδύνατη τη λειτουργία τους», επισημαίνει στο ΑΠΕ, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Ανδρέας Μανδρίνος.

«Η καθοδική τάση φαινόταν ήδη από τις 20 Οκτωβρίου αλλά ακόμη και με μια “μίνι” κανονικότητα από Έλληνες θα μπορούσε να υπάρξει μια σχετική διαχείριση της κατάστασης. Αυτήν τη στιγμή, όμως, μιλάμε για μηδενικά έσοδα και βεβαρημένα επιδημιολογικά δεδομένα που είναι λογικό να οδηγήσουν σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας των περισσοτέρων ξενοδοχείων. Ειδικά των μεγάλων πεντάστερων ξενοδοχείων της πόλης», προσθέτει.

Σύμφωνα με την αεροπορική οδηγία που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αναστέλλονται όλες οι πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού του αεροδρομίου «Μακεδονία» από σήμερα στις έξι το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα της Τρίτης 17 Νοεμβρίου 2020.

Ο νομός Θεσσαλονίκης αριθμεί συνολικά περί τα 130 ξενοδοχεία, εκ των οποίων τα 85 είναι μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.