Τι έχει κάνει ο Χατζηδάκης για την υπόθεση Φουρθιώτη;

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, εκτός από τις εκκρεμείς συντάξεις κληρονόμησε και την υπόθεση Φουρθιώτη.

Οι αποκαλύψεις του τέως υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση για την υπόθεση Φουρθιώτη ξεσήκωσαν θύελλα αλλά ο σημερινός υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης συμπεριφέρεται σαν να μην έχει συμβεί το συγκεκριμένο θέμα στο υπουργείο του. Επίσης σαν νη μην έχουν εμπλακεί και υπηρεσιακοί παράγοντες στην υπόθεση.

Ο τέως υπουργός Εργασίας κατηγόρησε τον Μένιο Φουρθιώτη, γνωστό παραγωγό τηλεοπτικών εκπομπών και όχι μόνο, ότι με μπράβους εισέβαλλε στο υπουργείο Εργασίας και διεκδικούσε «τα λεφτά του» από το πρόγραμμα Συν-Εργασία. Λεφτά που όλως περιέργως αντιστοιχούσαν στο μισθό του, που έφτανε στο ποσό των… 80.000 ευρώ!

Μετά από όλα αυτά ο υπουργός Εργασίας ο Κωστής Χατζηδάκης δεν έχει πάρει θέση για το θέμα, ούτε για την εμπλοκή στελεχών του υπουργείου στην υπόθεση.

Το γεγονός ότι ο κ. Βρούτσης κάνει λόγο για ευθείες παρεμβάσεις στο έργο του και για διασπάθιση δημόσιου χρήματος, μέσω του μηχανισμού «Συν-Εργασία», ασφαλώς και χρήζει περαιτέρω ελέγχου. Η Κυβέρνηση παρέπεμψε το θέμα στη Δικαιοσύνη, αλλά και πάλι με καθυστέρηση. Ο αρμόδιος υπουργός όμως, κινητοποίησε τις υπηρεσίες ώστε να διεξάγουν τους σχετικούς ελέγχους; Και αν ναι, τότε γιατί δεν γνωστοποίησε αυτές τις πρωτοβουλίες;

Προφανώς το γεγονός ότι έχουν υπάρξει πρωτοβουλίες που έγιναν από τον προκάτοχό του ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο, αποτελεί μια βασική «κάλυψη». Όμως το γεγονός ότι δεν έχει γίνει η παραμικρή αναφορά στήριξης, στα όσα αποκάλυψε ο κ. Βρούτσης, ασφαλώς και εγείρει ερωτηματικά.

Για το θέμα πάντως, θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή ο κ. Χατζηδάκης, καθώς με πρωτοβουλία της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν σχετική ερώτηση. Άλλωστε, ο κ. Βρούτσης επίσης δήλωσε ότι ακόμα περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας «για την απάτη στο πρόγραμμα Συν-Εργασία, που είχε αναλάβει η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κ. Στρατινάκη, η οποία αποθεώνεται κάθε εβδομάδα από την εφημερίδα του κ. Φουρθιώτη».

Σε κάθε περίπτωση, είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση «σύρεται» από μια περίπτωση με «οσμή σκανδάλου» που επεκτείνεται και στο σκέλος της προστασίας του κ. Φουρθιώτη από αστυνομικούς. Το γεγονός ότι επιχειρήθηκε (ξανά) να υποβαθμιστεί το θέμα και να τονιστεί μόνο ότι οι αστυνομικοί αυτοί, επέστρεψαν στην υπηρεσία τους, δεν πρέπει να αποπροσανατολίζει από το βασικό ερώτημα: Με ποιου την εντολή βρέθηκαν αστυνομικοί να αποτελούν προσωπική φρουρά του κ. Φουρθιώτη;