Το καλοκαίρι καλύτερες μετακινήσεις στη Θεσσαλονίκη (ίσως γιατί μειώνεται η επιβατική κίνηση)

«Το καλοκαίρι θα είναι καλύτερες οι μετακινήσεις των πολιτών με τον ΟΑΣΘ», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΟΣΕΘ ΑΕ), Γιάννης Τόσκας, μιλώντας από το βήμα της ημερίδας που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η ιστοσελίδα Voria.gr, με θέμα «Το ενεργειακό μέλλον της Θεσσαλονίκης».

Ωστόσο, δεν τεκμηρίωσε την εκτίμησή του αυτή, καθώς όπως είπε ο κ. Τόσκας από την επόμενη-μεθεπόμενη εβδομάδα θα βγουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τα 120 λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Καθημερινά όπως είπε κυκλοφορούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης 250 οχήματα ενώ υπάρχει η δυνατότητα για προμήθεια 140 μεταχειρισμένων λεωφορείων.

Συνεπώς, με βάση αυτά που ανέφερε ο κ. Τόσκας, η βελτίωση των μετακινήσεων για τους πολίτες θα έπρεπε να βελτιωθεί από τότε που θα προστεθούν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, δηλαδή από την επόμενη-μεθεπόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, μετέθεσε τη βλετίωση το καλοκαίρι. Εκτός εάν εννοεί το καλοκαίρι διότι ο πληθυσμός μειώνεται στην πόλη και μειώνονται οι μετακινήσεις.

Πτώση 55% της επιβατικής κίνησης

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε ο ίδιος για τον ΟΑΣΘ την περίοδο 2012-2019, η επιβατική κίνηση μέσω των γραμμών του οργανισμού μειώθηκε κατά 55%. Το 2012 μετακινήθηκαν 166,27 εκατ. επιβάτες, το 2013 μετακινήθηκαν 169,52 εκατ. επιβάτες “και μετά ξεκίνησε η πτώση για να φτάσουμε-όπως είπε- στους 75,77 εκατ. επιβάτες”. Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2012 ο ΟΑΣΘ πραγματοποίησε 43,64 εκατ. οχηματοχιλιόμετρα ενώ το 2019 μειώθηκαν κατά 42%, σε 25,28 εκατ.