Το “παλτό” από την Κύπρο – Η μεταγραφή που “θάφτηκε” στο χιόνι

Όταν τον Σεπτέμβριο του 2021 ο Χρήστος Στυλιανίδης  ορκιζόταν ως υπουργός Πολιτικής Προστασίας  όλοι  μιλούσαν για ενας άνθρωπο με  γνώση και εμπειρία. Μεταγραφή αεροδρομίου για την κυβέρνηση. Ενας υπουργός με αέρα… ευρωπαϊκό.

Αλλά όλοι και όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και ο κ. Στυλιανίδης απέτυχε, στην πράξη και όχι στα τυπικά προσόντα.  Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ένας άριστος στην θεωρία, ναυαγεί στην πράξη.

Ολοι είδαμε  την αγωνία του καθ ύλην αρμόδιου για την Πολιτική Προστασία Χρήστου Στυλιανίδη, ν’ αποτινάξει από πάνω του κάθε ευθύνη για το ότι πχ, δεν έλαβε αποφάσεις εγκαίρως για τους δρόμους, ενώ είχε όλη την εικόνα εγκαίρως από τους μετεωρολόγους.

Ένας υπουργός με γνώση και εμπειρία οφείλει:

  • Να έχει εναλλακτικά σχέδια
  • Να έχει γρήγορα αντανακλαστικά
  • Να έχει κύρος
  • Να βρίσκεται ακόμη και επί τόπου αν χρειαστεί

Όλα αυτά δεν τα έκανε ο έμπειρος και ικανός κ. Στυλιανίδης. Εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής

Ο κ. Στυλιανίδης εμφανίστηκε το βράδυ της Τρίτης στον ΣΚΑΪ, παραδεχόμενος «ελλείψεις και ανεπάρκειες», χωρίς ωστόσο να ξεφύγει από την απογοητευτική εικόνα που έδωσε τη Δευτέρα.

 

Δεν μας έπεισε στις συνεχείς «απολογίες» του με όσα μας είπε. Και να δεχθουμε τη δικαιολογία πως «δεν έχει ολοκληρωθεί» η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών. Αλλά στη μάχη της αναμενόμενης από ημέρες χιονο-καταιγίδας, κ, Στυλιανίδη αποδειχτήκατε λίγος.

Την κρίσιμη στιγμή, το μόνο που έκανε ήταν να πετάξει την καυτή πατάτα από πάνω του.

Η ανετοιμότητα όμως της κρατικής μηχανής να αντιμετωπίσει έναν αναμενόμενο χιονιά αν μη τι άλλο προκαλεί απορία για την επικίνδυνη.. χαλάρωση του επιτελικού κράτους.