Τράπεζα Πειραιώς: Στο 5,5% το επιτόκιο για το ομόλογο TIER II

Εκλεισε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο μειωμένης εξασφάλισης της Τράπεζα Πειραιώς, με τις προσφορές σύμφωνα με πληροφορίες να ξεπερνούν τα 4 δισ. ευρώ, με ζητούμενα τα 500 εκατ. ευρώ, και το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 5,5%. H τράπεζα είχε προχωρήσει το περασμένο καλοκαίρι σε αντίστοιχη έκδοση με επιτόκιο 9,75%. H διαφορά αυτή και το γεγονός ότι η Alpha Bank δανείστηκε με ακόμα καλύτερο επιτόκιο 4,25%, δείχνει την βελτίωση των συνθηκών στην οικονομία και στις ελληνικές τράπεζες.

Οι προσφορές προήλθαν από περίπου 350 επενδυτές, στην πλειονότητά τους ηχηρά ονόματα στο διεθνή χώρο της διαχείρισης κεφαλαίων τόσο από την Ευρώπη, όσο και από την Ασία. Σύμφωνα με πληροφορίες θετικό θεωρείται το γεγονός ότι την έκδοση στήριξαν αποφασιστικά οι συντηρητικοί επενδυτές.

Πάνω από 60% των προσφορών προήλθαν, ειδικότερα, από οίκους διαχείρισης κεφαλαίων και private banks, ενώ το ποσοστό των hedge funds ήταν της τάξεως του 20%. Κορυφαίοι οίκοι διαχείρισης χαρτοφυλακίου από Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία ήταν ανάμεσα στους επενδυτές που προσέφεραν κεφάλαια.