Τσίπρας: Χθες ήταν «οι ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες», σήμερα δεν δικαιούνται να έχουν φωνή

Στα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα έξω από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ανάμεσα στην αστυνομία και τους εργαζόμενους των νοσοκομείων, οι οποίοι σήμερα πραγματοποιούν πολύμορφες κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ανέβασε» στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook βίντεο από τα επεισόδια και έγραψε:

«Χθες ήταν «οι ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες», που τους χειροκροτάμε στα μπαλκόνια. Σήμερα οι ήρωες δε δικαιούνται να έχουν φωνή, όταν αυτή ενοχλεί την κυβέρνηση. Χθες πήγε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε νοσοκομείο μαζί με τις κάμερες για να «τιμήσει τους ήρωες». Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, τους έστειλε τις αστυνομικές δυνάμεις για να διαλύσουν την συγκέντρωσή τους στον Ευαγγελισμό.

Τους ήρωες τους θέλουμε δηλαδή στην πρώτη γραμμή, να διακινδυνεύουν τη ζωή τους, χωρίς πολλές φορές τον απαραίτητο εξοπλισμό, αλλά όχι και να βγάζουν και γλώσσα. Να δουλεύουν τους θέλουμε. Όχι να διαμαρτύρονται, να ζητάνε προστατευτικά υλικά, διαγνωστικά τεστ, διορισμούς μόνιμων γιατρών και εν τέλει να μας χαλάνε το προφίλ. Οι άνθρωποι που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία έχουν σηκώσει στην πλάτη τους όλη την Ελλάδα εν μέσω πανδημίας, αξίζουν καλύτερης αντιμετώπισης.

Όσο και να προσπαθεί κανείς να τους φιμώσει με αποφάσεις διοικητών νοσοκομείων που απαγορεύουν δηλώσεις τους στα ΜΜΕ ή με αστυνομικούς που διαλύουν συγκεντρώσεις τους, η φωνή τους είναι τόσο δυνατή που θα φθάσει σε κάθε σπίτι. Γιατί αυτές τις μέρες κάθε σπίτι, κάθε οικογένεια, κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα, είναι στο πλευρό τους».

Δείτε την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

Χθες ήταν «οι ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες», που τους χειροκροτάμε στα μπαλκόνια. Σήμερα οι ήρωες δε…

Gepostet von Alexis Tsipras am Dienstag, 7. April 2020