Τσίπρας: Το φιάσκο των vouchers έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα τον Μητσοτάκη – Να αποπεμφθεί ο Βρούτσης

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, για την υπόθεση των vouchers τηλεκατάρτισης προς επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίας, ζητώντας την αποπομπή του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. 
«Κύριε Μητσοτάκη έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας μία σειρά από ερωτήματα στον πρωθυπουργό.
«Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποσύρει άρον άρον αυτήν την πρωτοβουλία.
Δεν σας έσωσε η ασπίδα των ΜΜΕ
Η κυβέρνηση πρόσβαλε βάναυσα τους επιστήμονες και τους ελεύθερους επαγγελματίες με το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Δεν θα αφήσουμε η υπόθεση αυτή να περάσει έτσι.
Ο λαλίστατος κ. Βρούτσης δεν έχει απαντήσει ποιος έστησε αυτό το πρόγραμμα.
Πρέπει να αποπεμφθεί από το υπουργικό αξίωμα ο κ.Βρούτσης», διαμήνυσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Τσίπρας αφού είπε ότι υπό το βάρος των αντιδράσεων ακυρώθηκε η τηλεκατάρτιση «κακήν κακώς», έθεσε ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό, επικρίνοντας την απουσία του από τη Βουλή. «Τι ακριβώς πήρε πίσω ο κ. Μητσοτάκης; Τι ακριβώς ακύρωσε; Ποιος έχει την ευθύνη για τη μεγάλη αυτή κομπίνα; Γιατί αρνήθηκε να έρθει να απαντήσει σήμερα στην ερώτηση που του έθεσα τη Τρίτη το πρωί, και για 24 ώρες συνέχιζε να δίνει εντολή στον υπουργό και στα στελέχη του να παρελαύνουν στα ΜΜΕ και να υπερασπίζονται με ψέματα το πρόγραμμα αυτό”;».
Απευθυνόμενος στον κ. Βρούτση ζήτησε να απαντήσει ένα ερώτημα: “Μόνος του την έστησε τη δουλειά; Είχε ενημέρωση ο κ. Μητσοτάκης και το Μαξίμου για τα προγράμματα αυτά ή όχι;». «Αυτό να μας απαντήσει, τίποτα άλλο. Αν δεν δώσει καμία απάντηση, ο νοών νοήτω» προσέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική και στα μέσα ενημέρωσης, τονίζοντας:
«Η απουσία κριτικής από τα μεγάλα ΜΜΕ δεν θα αποτελέσει ασπίδα προστασίας για την κυβέρνηση.
Δεν ήταν αρκετή όμως για να κρύψει την υπόθεση με τα προγράμματα των voucher».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να υπάρχει ίχνος κριτικής στην κυβέρνησή του.
«Το αυτί του Μητσοτάκη ίδρωσε και πήρε το πρόγραμμα πίσω, όταν είδε πως σύμβουλοι υπουργών και φίλοι της κυβέρνησης σχετίζονται με αυτά τα λίγα ΚΕΚ που θα έπαιρναν τη μερίδα του λέοντος από τα χρήματα», ανέφερε.