Βουλγαρία: Νέα μέτρα, ύψους 2,3 δισ.ευρώ, για τη στήριξη της οικονομίας

Δέσμη μέτρων, ύψους 2,3 δισ.ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας, που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βουλγαρίας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία της χώρας (BNR).

Περισσότερο από 250 εκατομμύρια ευρώ προορίζονται για την αύξηση των δαπανών των υπουργείων Υγείας, Άμυνας και Εσωτερικών. Επιπλέον, μέχρι το τέλος του Ιουνίου αναστέλλεται η καταβολή των φορολογικών υποχρεώσεων των εταιρειών.

Στο μεταξύ, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Βουλγαρίας δημοσίευσε ανάλυση σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας. Σύμφωνα με όσα προκύπτουν, το 12% των επιχειρήσεων σταμάτησε να λειτουργεί και το κράτος θα πληρώσει το 60% των μηνιαίων αποδοχών που λαμβάνουν 100.000 εργαζόμενοι.

Εξάλλου, σήμερα το πρωί, ο επικεφαλής της ομάδας συντονισμού για την καταπολέμηση του ιού στη Βουλγαρία, καθηγητής Βέντσισλαβ Μουταφτσίσκι, ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 αυξήθηκε σε 243. Ο κ. Μουταφτσίσκι επισήμανε ότι η ομάδα συντονισμού θα προτείνει στις Αρχές να επεκτείνουν τα περιοριστικά μέτρα, που ισχύουν μέχρι τις 12 Απριλίου.