Βραχυκυκλώνει την κυβέρνηση το πραξικόπημα κατά του «Ελλάκτωρα»

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι στο Μαξίμου έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε ισχυρούς οικονομικούς ομίλους μπορεί να προκαλέσει παράπλευρες απώλειες στην κυβέρνηση.

Γι΄ αυτό έχει δοθεί άνωθεν εντολή για ψύχραιμη διαχείριση της κατάστασης.

Εντύπωση προκαλεί στην κυβέρνηση η ενότητα γραμμής που έχουν διαμορφώσει τα κανάλια και οι εφημερίδες που συνδέονται με την εγχώρια διαπλοκή και τα οποία πρωτοστατούν στο πραξικόπημα κατά των Ολλανδών.

Προφανώς κάποιοι επιδιώκουν να βγάλουν εκτός αγοράς έναν ισχυρό όμιλο που διαθέτει τεράστια κεφάλαια και χαλάει την πιάτσα των ντόπιων διαπλεκόμενων εργολάβων, οι οποίοι τυχαίνει να έχουν μεγάλη δύναμη κρούσης στα Μέσα Ενημέρωσης.

Στην κατεύθυνση αυτή οι ισχυροί της διαπλοκής προβάλλουν απαιτήσεις, οι οποίες αν γίνουν δέκτες μπορεί να εκθέσουν την ίδια την κυβέρνηση.

Για παράδειγμα η απαίτηση για να γίνει έκπτωση η Κοινοπραξία από την Αττική Οδό και να μην έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στον νέο διαγωνισμό που θα γίνει τον Απρίλιο δεν έχει νομική βάση.

Μπορεί όμως η κυβέρνηση να επιβάλει μια τέτοια απόφαση με διασταλτική ερμηνεία του κόσμου.

Το ζήτημα είναι οι αντιδράσεις που θα προκαλέσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο ειδικά στην Ευρώπη, όπου ο όμιλος των Ολλανδών διαθέτει μεγάλα στηρίγματα.

Ένα άλλο ζήτημα που απασχολεί το Μαξίμου είναι το μέγεθος του προστίμου που θα επιβληθεί.

Η σκληρή γραμμή της διαπλοκής και τα μηνύματα που εκπέμπει προς την κυβέρνηση είναι: «Τσακίστε τους».

Αυτές όμως οι πρακτικές είναι αντίθετες με την πολιτική κουλτούρα του πρωθυπουργού.

Προφανώς όλο το παιχνίδι παίζεται για τη μοιρασιά που θα γίνει στο πακέτο των δημόσιων έργων που επιδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Πακέτο Στήριξης και είναι πολλών δισεκατομμυρίων.

Γι΄ αυτό η σύγκρουση ανάμεσα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους θα είναι σκληρή.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι αυτοί που στην παρούσα φάση ενώθηκαν για να χτυπήσουν τον «Ελλάκτωρα» και τους Ολλανδούς πολύ σύντομα θα σφάζονται μεταξύ τους.