Βραδιά Βραβεύσεων Εταιρικού Παραγωγικού Δικτύου Εθνικής Ασφαλιστικής 2018 «Η Εθνική της Καρδιάς μας»

Μια μαγική βραδιά, αφιερωμένη στον μοναδικό Μίκη Θεοδωράκη, τον συνθέτη των ποιητών και των οραμάτων, επεφύλαξε η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής στους διακεκριμένους συνεργάτες του αποκλειστικού της δικτύου στο πλαίσιο της Βραδιάς Βραβεύσεων 2018, που είχε κεντρικό τίτλο «Η Εθνική της Καρδιάς μας».

Στις 12 Ιουνίου, στον χώρο του γηπέδου του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου, περιστοιχισμένοι από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, το Καλλιμάρμαρο, τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και το Ζάππειο Μέγαρο, οι 1.000 και πλέον παριστάμενοι είχαν το προνόμιο να βιώσουν μία πραγματικά αξέχαστη εμπειρία. Μια συναυλία με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, όπως αυτά είχαν ενορχηστρωθεί και διασκευαστεί για την ιστορική συναυλία «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη», η οποία είχε πραγματοποιηθεί έναν χρόνο πριν στο Καλλιμάρμαρο.

Ο διακεκριμένος μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης διηύθυνε με την μπαγκέτα του τη Συμφωνική Μαντολινάτα Ελλάδας, τον τενόρο Αντώνη Κορωναίο και τη σοπράνο Ελένη Δάβου. Τους συνόδευε πολυμελής χορωδία, την οποία αποτελούσαν μέλη της Μικτής Χορωδίας Νέων Δήμου Κηφισιάς υπό τη διεύθυνση του Θανάση Αρβανίτη, μέλη της Μεικτής Χορωδίας Λεοντείου Λυκείου Πατησίων υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Γιώτη, καθώς και μέλη της Νεανικής Χορωδίας Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών.

κ. Χριστόφορος Σαρδελής Πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής

 

Όπως επεσήμανε στη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής, κ. Χριστόφορος Σαρδελής: «Ο κόσμος της Εθνικής Ασφαλιστικής δεν πρέπει να μοιρολατρεί, αλλά να εγγυάται τη συνέχεια. Να πάρουμε επάνω μας την ευθύνη του εγγυητή της συνέχειας και μαζί να χαράξουμε τη νέα πορεία της εταιρίας, αντί να στριφογυρνάμε αμήχανοι στο σταυροδρόμι. Αυτή πρέπει να είναι η βαθύτερη ουσία της εταιρικής μας ταυτότητας, το «τόδε τι» της ενδελέχειάς μας, που θα έλεγε και ο Αριστοτέλης, αυτό που τελικά θα καθορίσει την πορεία μας. Γι’ αυτόν άλλωστε τον λόγο διαλέξαμε να ντύσουμε τη βραδιά με τη μουσική του Μίκη. Όπως έχει πει ο ίδιος, «υπάρχει μουσική που μας κάνει να ξεχνιόμαστε και μουσική που μας κάνει να θυμόμαστε. Η δική μου μουσική γράφτηκε για να θυμόμαστε». Και αυτό που πρέπει εμείς να θυμόμαστε είναι το βάρος της ιστορίας μας και η ευθύνη μας να δείξουμε ότι είμαστε επάξιοι συνεχιστές της μεγάλης μας παράδοσης.»

κ. Σταύρος Κωνσταντάς Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής

 

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, κ. Σταύρος Κωνσταντάς, στην ομιλία του αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του 2017, αλλά και του α’ τριμήνου, στη διάρκεια του οποίου «ούτε η φημολογία, ούτε οι επιθέσεις, ούτε o νέος κύκλος αβεβαιότητας δεν κατάφεραν και πάλι – ούτε για μια στιγμή – να ανακάμψουν τον μονόδρομο της ανάπτυξης που έχουμε όλοι μας επιλέξει. Με δείκτη φερεγγυότητας στο 199,7% και χωρίς μεταβατικά μέτρα στο 127,4%, δηλαδή από τους υψηλότερους στην αγορά μας, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 κάναμε ένα μικρό θαύμα. Ανεβάσαμε το μερίδιο αγοράς μας κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, στο 17,4%, καταγράφοντας ένα θεαματικό 24% στον κλάδο Ζωής. Διατηρήσαμε τα εντυπωσιακά μας αποτελέσματα, καταγράφοντας κέρδη 18,6 εκ. και αυξήσαμε ραγδαία την παραγωγή ασφαλίστρων, τόσο στον κλάδο αυτοκινήτων, όσο και στον κλάδο πυρός. Για δεύτερη συνεχή χρονιά ήμασταν οι Μεγάλοι Χορηγοί του Ευ Αγωνίζεσθαι και στηρίξαμε, μέσα από το δεύτερο No Finish Line, την Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Η Εθνική Ασφαλιστική, όλοι εσείς που συμμετείχατε εκπροσωπώντας την εταιρία μας, διανύσατε 4.353 χιλιόμετρα αγάπης και κατακτήσατε την πρώτη θέση στις καρδιές των παιδιών που το έχουν ανάγκη. Στηρίζουμε αδιάλλειπτα τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τις τέχνες και τα γράμματα και δίνουμε την ευκαιρία στους νέους της πατρίδας μας να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Δίνουμε καθημερινά Λόγο Τιμής στους περισσότερους από ένα εκατομμύριο ασφαλισμένους μας. Μέσα στο 2017 οι αποζημιώσεις που δώσαμε στους ασφαλισμένους μας ανήλθαν στα 405 εκατομμύρια εξακόσιες εβδομήντα δύο χιλιάδες ευρώ. Δίνουμε δηλαδή 1.227.000 ευρώ ημερησίως», κατέληξε ο κ. Κωνσταντάς.

κ. Γιώργος Ζαφείρης Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων Εθνικής Ασφαλιστικής

 

Σε μία έντονα φορτισμένη ομιλία, ο Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής, κ. Γιώργος Ζαφείρης, αναφέρθηκε πολλές φορές στον περίφημο ήρωα του Καζαντζάκη, τον Αλέξη Ζορμπά, σύμβολο του ελεύθερου πνεύματος, του ασυμβίβαστου, που δεν πτοείται από τις αναποδιές, αλλά στέκεται όρθιος και παλεύει: «Τη χρονιά που πέρασε αποδείξατε ότι πέρα και πάνω απ’ όλα, έχετε αυτήν την απαραίτητη ποσότητα τρέλας, που όπως λέει ο μεγάλος Καζαντζάκης, απελευθερώνει τον άνθρωπο. Τον κάνει ελεύθερο. Κι αυτή η ελευθερία είναι που σας έδωσε τη δύναμη να κοιτάξετε το μέλλον με ξεκάθαρη ματιά και να μην αφήσετε την καθημερινότητα και τις αντίξοοες συνθήκες να σας επηρεάσουν. Αυτή η ελευθερία είναι που έφερε την Εθνική της καρδιάς μας για άλλη μια χρονιά στην κορυφή της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Αποδείξατε πως είστε επαγγελματίες με αντοχές. Αθλητές μεγάλων αποστάσεων, που γνωρίζετε ότι η καριέρα στις πωλήσεις είναι Μαραθώνιος και όχι κατοστάρι! Είστε μια μεγάλη ισχυρή ομάδα με κοινούς στόχους και όνειρα. Μια ομάδα που ξέρει καλά πως σήμερα ένα είναι βέβαιο: μόνο μέσα από το στηρίζω–στηρίζεις θα φτάσουμε και στο κερδίζω–κερδίζεις.» Κλείνοντας, ο κ. Ζαφείρης αφιέρωσε στους ανθρώπους των πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής τις λέξεις με τις οποίες ο Νίκος Καζαντζάκης περιγράφει τον Αλέξη Ζορμπά: «είστε η πιο πλατειά ψυχή, το πιο σίγουρο σώμα, η πιο λεύτερη κραυγή που γνώρισα στη ζωή μου».

Την ευθύνη για την παρουσίαση της εκδήλωσης είχαν οι δημοφιλείς ηθοποιοί Μαρία Κωνσταντάκη και Κώστας Αποστολάκης, οι οποίοι πραγματικά «απογείωσαν» την τελετή των βραβεύσεων των διακεκριμένων συνεργατών της εταιρίας.

Στους προσκεκλημένους της η Εθνική Ασφαλιστική πρόσφερε ένα πραγματικά μοναδικό τριπλό δώρο, που το αποτελούσαν ένα cd με τραγούδια του Μίκη επιλεγμένα από τον ίδιο και τον πρόεδρο της εταιρίας κ. Χρ. Σαρδελή, ένα καλαίσθητο βιβλίο με αποσπάσματα συνεντεύξεων του Μίκη και μία αφίσα με ιδιόχειρη αποτύπωση του Γαλαξία των τραγουδιών του.