Υπαναχωρεί η διοίκηση της Τρ. Πειραιώς για τις απολύσεις μετά την απεργία της ΟΤΟΕ

Ο Πρόεδρος μη εκτελεστικός, της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου (αριστερά) και ο Διευθύνων Σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου.

Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς αναγκάστηκε να δηλώσει ότι θα επανεξετάσει το θέμα των απολύσεων των υπαλλήλων της που δεν δέχτηκαν να μετακινηθούν στην εταιρεία διαχείρισης «κόκκινων δανείων» την Intrum με νέους όρους. Πρόκειται για ήττα του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας, Χρήστου Μεγάλου, ως επικεφαλής της διοίκησης, η οποία εκφόβισε τους υπαλλήλους, όπως οι ίδιοι κατήγγειλαν, και προχώρησε σε απολύσεις.
Η συμφωνία να προβλέπει εντός τριών εβδομάδων κατ´ιδίαν πρόσκληση του κάθε υπαλλήλου παρουσία της γενικής γραμματέως και της ΟΤΟΕ, στο πλαίσιο της αναζήτησης εναλλακτικών λύσεων για άμεση επιστροφή στην εργασία. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους επιπλέον 115 υπαλλήλους της Τράπεζας που καλούνταν μέχρι αύριο να απαντήσουν σε email της τράπεζας «εάν αποδέχονται την αναγκαστική μετακίνηση τους σε κατάστημα της Περιφέρειας, με δεύτερη επιλογή την εθελουσία έξοδο». Οι 115 έλαβαν παράταση τριών εβδομάδων να απαντήσουν στην Τράπεζα καθώς θα προηγηθεί κατ’ ίδιαν συνάντηση με την γενική γραμματέα του υπουργείου, παρουσία εκπροσώπου της ΟΤΟΕ, προκειμένου να εκφράσουν το που επιθυμούν να μετακινηθούν και να ενημερωθεί αργότερα η Τράπεζα.
Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Σταύρος Κούκκος, εξερχόμενος του υπουργείου, δήλωσε ότι η
γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη, κάλεσε τους εκπροσώπους της Τράπεζας να ανακαλέσουν άμεσα τις απολύσεις των 24 υπαλλήλων. « Η κ. Στατινάκη διεμήνυσε στους εκπροσώπους της Τράπεζας ότι για το υπουργείο οι 24 υπάλληλοι δεν θεωρούνται απολυμένοι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούκκος χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα θετική την σημερινή εξέλιξη.