Υπουργείο Εργασίας: Εκτός από project manager προσλαμβάνει 180 άτομα για τις συντάξεις

Για να επιλυθεί το πρόβλημα με τις εκκρεμείς συντάξεις εκτός από project manager το υπουργείο Εργασίας προχωρά σε 180 προσλήψεις στον e-ΕΦΚΑ. Οι προσλήψεις θα αφορούν εργαζόμενους νεαρής ηλικίας, θα είναι στοχευμένες με την έννοια ότι όσοι επιλεχθούν θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα εκπαιδευτικά κριτήρια, ενώ θα αφορούν σχεδόν αποκλειστικά την κάλυψη κενών θέσεων στον τομέα της απονομής συντάξεων.

Η διαδικασία, σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί μέσω ΑΣΕΠ. Θα ζητηθεί από το e-ΕΦΚΑ να αποδεχτεί πρόσθετη μοριοδότηση (bonus) για όλους εκείνους του νέους, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ (brain drain), εργάστηκαν στον e-ΕΦΚΑ σε θέσεις ευθύνης και αποχώρησαν σταδιακά έως τον Ιανουάριο του 2021, με την ολοκλήρωση της σύμβασης.

Βέβαια, οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν σε αυτό το πρόγραμμα ήταν 683, αλλά κάποιοι εξ αυτών έχουν ήδη συνεχίσει την επαγγελματική τους πορεία στον ιδιωτικό τομέα.

Οι προσλήψεις στον e-ΕΦΚΑ θα ενταχθούν στο γενικότερο σχεδιασμό που κάνει η κυβέρνηση για περαιτέρω στελέχωση του δημόσιου τομέα. Ουσιαστικά, η προκήρυξη θα αφορά την πρόσληψη 430 εργαζομένων, με τους 180 να καταλήγουν στον e-ΕΦΚΑ και τους υπόλοιπους 250, να αφορούν θέσεις ευθύνης στον τομέα της Υγείας.