Ζενέτος (Ίλιο): Δίνουμε αγώνα με το χιονιά

Κανονικό αγώνα με τον χιονιά δίνουν τα συνεργεία του Δήμου Ιλίου, προκειμένου να λυθούν τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από την επέλαση της “Μήδειας” και να κρατηθούν ανοικτοί οι περισσότεροι δρόμοι της πόλης και κυρίως οι βασικοί οδικοί άξονες. Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση, ενώ τα μηχανήματα, εκχιονιστικά, αλατιέρες και φορτηγά, επιχειρούσαν ασταμάτητα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και συνεχίζουν να επιχειρούν και τώρα.

Παράλληλα, οι υπηρεσίες του Δήμου μοιράζουν αλάτι στους κατοίκους, ώστε να φροντίσουν για τα σημεία μπροστά από τις οικίες τους, η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας παρέχει σε 24ωρη βάση τις δικές της υπηρεσίες για όποιον πολίτη, ΑμεΑ ή ηλικιωμένο πρέπει να μετακινηθεί αλλά δεν μπορεί μόνος του, ενώ έχουν δημιουργηθεί και θερμαινόμενοι χώροι για την προστασία όποιων ανθρώπων το έχουν ανάγκη.

«Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες, καθώς η χιονόπτωση είναι, κατά περιόδους, πυκνή και χρειάζεται τα συνεργεία του Δήμου να επιχειρούν διαρκώς, για να παραμείνουν ανοικτοί όσοι περισσότεροι δρόμοι γίνεται. Όλος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται και θα βρίσκεται στους δρόμους, δίνοντας έναν πραγματικό αγώνα για την αντιμετώπιση της κατάστασης», δήλωσε ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος και προσέθεσε: «Απευθύνω έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, τόσο για τη δική τους ασφάλεια, όσο και για να μη δυσχεραίνουν το έργο των συνεργείων του Δήμου».