Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοινώνει το σχέδιο για την άρση του δίμηνου εθνικού lockdown

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοινώνει σήμερα σχέδιο για να ανοίξει εκ νέου τα σχολεία της Αγγλίας και να επιτρέψει στους ανθρώπους να δουν τις οικογένειές τους και τους φίλους τους, ως μέρος μιας σταδιακής εξόδου από το lockdown, το οποίο υποστηρίζεται από την ταχεία διαδικασία των εμβολιασμών.

Η Βρετανία η οποία θρηνεί περισσότερους από 120.000 θανάτους – ο πέμπτος υψηλότερος αριθμός θανάτων στον κόσμο – υπέστη μεγάλο χτύπημα από την πανδημία.

Ακολούθησε ταχεία έναρξη της διάθεσης των εμβολίων καθώς ένα σκληρό εθνικό λοκντάουν σχεδόν δύο μηνών με αποτέλεσμα ο Τζόνσον να μπορεί να θέσει μια προσεκτική χαλάρωση των περιορισμών στην Αγγλία.

«Οι αποφάσεις μας θα λαμβάνονται με τα πιο πρόσφατα δεδομένα σε κάθε βήμα και θα είμαστε προσεκτικοί σχετικά με αυτήν την προσέγγιση, ώστε να μην αναιρέσουμε την πρόοδο που έχουμε σημειώσει μέχρι στιγμής και τις θυσίες που ο καθένας από εσάς έχει κάνει», έγραψε στο Twitter.

«Προτεραιότητά μας είναι να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο κάτι που γνωρίζουμε ότι είναι ζωτικής σημασίας για την εκπαίδευση και την ευημερία τους. Θα δώσδουμε επίσης προτεραιότητα στους τρόπους για να επανενωθούν οι άνθρωποι με τους αγαπημένους τους», είπε, πριν από την πλήρη ανακοίνωσή του στο κοινοβούλιο.