Ο Βασίλης Ψάλτης νέος CEO στην Alpha Bank

Τον Βασίλη Ψάλτη, σημερινό Γενικό Οικονομικό Διευθυντής της ομίλου, αναμένεται να εκλέξει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Alpha Bank το διοικητικό της συμβούλιο στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Με επιστολή τους προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) οι άλλοι δύο υποψήφιοι για τη θέση, οι κκ Γιώργος Αρώνης και Σπύρος Φιλάρετος, αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι της τράπεζας, γνωστοποίησαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, την πρόθεσή τους να αποσυρθούν από την κούρσα της διαδοχής του επί 13 χρόνια διευθύνοντος συμβούλου της Alpha Bank, Δημήτρη Μαντζούνη.

Ο κ. Αρώνης στην επιστολή του γνωστοποίησε την πρόθεσή του να αποσύρει την υποψηφιότητά του για τη θέση, προκειμένου να διατηρηθεί η ενότητα στο εσωτερικό της τράπεζας, λόγω του αναμενόμενου οριακού αποτελέσματος της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου διευθύνοντος συμβούλου.

Ως εκ τούτου, ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση είναι πλέον ο κ. Ψάλτης, ο οποίος θα εκλεγεί διευθύνων σύμβουλος στη συνεδρίαση του ΔΣ της 29/11.

Ο κ. Ψάλτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και Διδακτορικού Διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, του University of St. Gallen στην Ελβετία, με ειδίκευση στην Τραπεζική και στα Οικονομικά.

Εργάσθηκε ως Αναπληρωτής Chief Financial Officer στην Εμπορική Τράπεζα και στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής της ABN AMRO στο Λονδίνο.

Εργάζεται στην Alpha Bank από το 2007. Το 2010 ανέλαβε Chief Financial Officer και από το 2012 είναι Γενικός Διευθυντής.

Απέσυρε την υποψηφιότητά του και ο Σπύρος Φιλάρετος

Επιστολή με την οποία γνωστοποιεί την απόφασή του να αποσύρει την υποψηφιότητά του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Alpha Bank απέστειλε πριν από λίγες ώρες στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας και τη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο Σπύρος Φιλάρετος, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank. Έτσι μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Alpha Bank είναι ο Βασίλης Ψάλτης και ο οποίος θα εκλεγεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας, που θα συνεδριάσει την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου.

Είχε προηγηθεί ο Γιώργος Αρώνης, βασικός υποψήφιος για τη θέση, και ο οποίος απέστειλε, χθες, επιστολή στα μέλη του Δ.Σ. της τράπεζας και το ΤΧΣ με την οποία γνωστοποίησε την απόφασή του να αποσύρει την υποψηφιότητά του, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενότητας για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή του ο κ. Αρώνης υπογράμμισε την αποφασιστικότητά του για τη διατήρηση της ενότητας της τράπεζας και τη διαφύλαξη του υψηλού επαγγελματισμού της διαδικασίας, προσθέτοντας ότι οι επιλογές και οι κινήσεις του πάντα είχαν γνώμονα το γενικότερο συμφέρον της τράπεζας. Σημείωσε ότι από την εξέλιξη των πραγμάτων και της διαδικασίας είναι πολύ πιθανό το τελικό αποτέλεσμα να αφήσει ρωγμές και πικρίες που θα δυσκολέψουν το ήδη δύσκολο έργο του νέου διευθύνοντος συμβούλου, ειδικά σε μια συγκυρία όπου το τραπεζικό σύστημα αντιμετωπίζει πολύ μεγάλες προκλήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Αρώνη, «αποφάσισα για το καλό της τράπεζας, των μετόχων και του προσωπικού να αποσύρω την υποψηφιότητά μου και εύχομαι καλή τύχη στον νέο διευθύνοντα σύμβουλο».