ΔΑΑ: Αύξηση επιβατικής κίνησης και πτήσεων το 2025 – Στα 34 εκατ. οι ταξιδιώτες

Αύξηση της επιβατικής κίνησης κατέγραψε το αεροδρόμιο της Αθήνας (ΔΑΑ) τον Δεκέμβριο του 2025, με τον συνολικό αριθμό επιβατών να ανέρχεται σε 2,31 εκατομμύρια, σημειώνοντας άνοδο 8,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2024. Θετική ήταν η εικόνα τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή κίνηση, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 5,5% και 9,6% αντίστοιχα.

Σε ετήσια βάση, η συνολική επιβατική κίνηση του αεροδρομίου διαμορφώθηκε σε 34 εκατομμύρια επιβάτες, καταγράφοντας αύξηση 6,7% σε σχέση με το 2024. Η κίνηση εσωτερικού παρουσίασε άνοδο 2,2%, ενώ η διεθνής κίνηση κινήθηκε εντονότερα ανοδικά, με αύξηση 8,6%.

Ανοδική πορεία σημείωσε και ο αριθμός των πτήσεων το 2025. Συγκεκριμένα, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών πραγματοποιήθηκαν συνολικά 283.589 πτήσεις, αυξημένες κατά 5,7% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Οι πτήσεις εσωτερικού κατέγραψαν αύξηση 1,3%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις ενισχύθηκαν σημαντικά, σημειώνοντας άνοδο 8,7%.