Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ ξέχασε να ενημερώσει για Εγνατία την Κεφαλαιαγορά – Για γέλια και για κλάματα τα όσα συμβαίνουν στην εταιρεία

Το θέμα της μη συμμετοχής της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στο διαγωνισμό της Εγνατίας Οδού είναι εξαιρετικά σοβαρό. Όχι μόνο γιατί θίγονται τα συμφέροντα της εταιρείας, αλλά και γιατί δείχνει έλλειψη σοβαρότητας από την πλευρά της διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ τόσο ως προς την ουσία της συμμετοχής όσο και ως προς την ενημέρωση των μετόχων.

Στις 24 Μαρτίου παραμονή της Εθνικής Επετείου δημοσιεύτηκε η είδηση ότι ο όμιλος δεν θα συμμετέχει στο μεγαλύτερο διαγωνισμό για την εκμετάλλευση της Εγνατίας, αποδίδοντας σε τρίτους την υπαιτιότητα και συγκεκριμένα στον συνεταίρο της στην κοινοπραξία, την καναδική Roadis ότι άλλαξε γνώμη και δεν θέλει να κατέβει στον διαγωνισμό.

Επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και θα αναζητηθούν ευθύνες η διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ μέσω διαρροών καθησύχασε τους μετόχους ότι δεν θα αποσυρθεί αλλά θα ζητήσει παράταση του διαγωνισμού από το ΤΑΙΠΕΔ!!!!

Εδώ εκτός από το ότι κάποιοι γελάνε – καθώς έχουν μεσολαβήσει όλα τα παράδοξα με το ΤΑΙΠΕΔ, όταν πρόεδρος ήταν ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Αρ. Ξενόφος – τίθεται ένα ακόμα σοβαρό θέμα. Σύμφωνα με τα  δημοσιεύματα η καναδική εταιρεία ενημέρωσε από τις 4 Μαρτίου ότι δεν θα συμμετέχουν. 

Όμως, η διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ δεν ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό όπως όφειλε σχετικά με αυτή την εξέλιξη. Επίσης δεν ενημέρωσε για το εάν θα αναζητήσει άλλο συνεταίρο. Αλλά οι μέτοχοι ενημερώθηκαν δια του τύπου. Το σημαντικότερο βέβαια όλων είναι πως είναι δυνατό να μην έχει προλάβει να αντιδράσει αλλά να αφήνει τις εξελίξεις να κυλούν εις βάρος των συμφερόντων της και να διαρρέει τώρα ότι θα ζητήσει παράταση από το ΤΑΙΠΕΔ.

Μία νέα διοίκηση οφείλει να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να πείσει ότι έχει τις ικανότητες να τρέξει την εταιρεία, διεκδικώντας έργα. Αυτό όμως δεν συμβαίνει με την διοίκηση που η Reggeborgh όρισε, επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι υπάρχουν κρυφά σχέδια, που συγκρούονται με τα συμφέροντα των άλλων μετόχων.