Οικονόμου για υποκλοπές: «Διάφοροι απεργάζονται σχέδια ανωμαλίας για τη χώρα»

Για «σχέδια ανωμαλίας που απεργάζονται διάφοροι» μίλησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση κατά της αντιπολίτευσης για υποκρισία και βαθιά περιφρόνηση στους θεσμούς και στη δημοκρατία, με αφορμή τις διαρροές από τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις υποκλοπές.

Ερωτηθείς ο κ. Οικονόμου να κατονομάσει ποιοι απεργάζονται σχέδια ανωμαλίας απάντησε: «Όσες δυνάμεις θεωρούν ότι μπορούν να βγουν κερδισμένοι από την αστάθεια σε μια χώρα». Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα των «Financial Times» που ανέφερε ότι κυβερνητική πηγή στην Αθήνα δείχνει τη Ρωσία πίσω από την υπόθεση των υποκλοπών στην Ελλάδα, ο κ. Οικονόμου τόνισε: «Κανένα σχόλιο προς την κατεύθυνση αυτή». Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη η έρευνα και η συζήτηση στη Δικαιοσύνη και τη Βουλή, και στο τέλος της διαδικασίας θα μπορεί να γίνει μια αποτίμηση.

Ο κ. Οικονόμου επιτέθηκε με σφοδρότητα στην αντιπολίτευση με αιχμές περί παρανομίας και αδικήματος σε ό,τι αφορά τις διαρροές από την ακρόαση του διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη, καθώς -όπως τόνισε- «παραβιάστηκε το απόρρητο» για να στηθεί ένα «δόλιο αφήγημα». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα πράξει ό,τι είναι θεσμικά επιτρεπτό για να διαφυλάξει τη λειτουργία των θεσμών και να εγγυηθεί τη δημοκρατική ομαλότητα.

Σε ό,τι αφορά την κόντρα της κυβέρνησης με το Politico, ο Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε ότι σήμερα το Politico προέβη σε μια μερική ανασκευή του χθεσινού δημοσιεύματος, ενώ σε ό,τι αφορά τη δημοσιογράφο Νεκταρία Σταμούλη, ο κ. Οικονόμου ανασκεύασε εν μέρει τις κατηγορίες περί επιλεκτικών σχέσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «ελέχθη καθ’ υπερβολή και θα μπορούσε να αποφευχθεί».